Αστυνομικοί μαϊμού καλούν συγγενείς μετά από «τροχαίο» και ζητούν χρήματα

Με αφορμή αριθμό καταγγελιών που έγιναν πρόσφατα στην Αστυνομία από ηλικιωμένους, ότι επιτήδειοι προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, η Αστυνομία καλεί ξανά το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ηλικιωμένοι δέχονται τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό και τους αναφέρεται ότι δήθεν η κόρη τους, ο γιός τους ή συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του άλλου αυτοκινήτου. Οι επιτήδειοι παρουσιάζονται ως αξιωματικοί της Αστυνομίας και ζητούν χρηματικά ποσά για να μεσολαβήσουν δήθεν για να γλυτώσουν τα παιδιά τους από οποιανδήποτε ποινική ευθύνη, ενώ εάν τους αναφερθεί από τους ηλικιωμένους ότι δεν έχουν το χρηματικό ποσό που τους ζητείται, τότε τους ζητούν να τους δώσουν χρυσαφικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι δέχονται και δεύτερη τηλεφωνική κλήση από άτομα που προσποιούνται τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία φέρονται να τους αναφέρουν ότι είχαν εμπλακεί σε δυστύχημα και τους εκλιπαρούν να τους βοηθήσουν άμεσα. 

Ως εκ τούτου,  με αφορμή τα πιο πάνω περιστατικά, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε περίπτωση που δεχθεί τέτοιο τηλεφώνημα από τα εν λόγω πρόσωπα, να μην τα εμπιστευτεί, αφού πρόκειται για απατεώνες, και να ενημερώσει σχετικά την Αστυνομία. 

Παρακαλείται γενικά το κοινό, εάν περιέλθει στην αντίληψή του οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό που φαίνεται να σχετίζεται με τα κρούσματα αυτά, να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.   

Δειτε Επισης

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά