Η Παλαιστίνη προσχώρησε στη Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων

Η Παλαιστίνη εντάχθηκε στη Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ) που εδρεύει στη Χάγη.
 
"Το κράτος της Παλαιστίνης κατέθεσε τα έγγραφα προσχώρησής του στη Σύμβαση για τα χημικά όπλα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΧΟ, με αποτέλεσμα να γίνει "η 193η χώρα που υπέγραψε" τη σύμβαση, διευκρίνισε εκπρόσωπος του οργανισμού στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Η Παλαιστινιακή Αρχή, που μάχεται για τη δημιουργία ενός κράτους, επιδιώκει την αναγνώρισή της από τους διεθνείς οργανισμούς. Το Ισραήλ αντιτίθεται συστηματικά στις προσπάθειες αυτές και πραγματοποιεί με τον σκοπό αυτό έντονη διπλωματική εκστρατεία.
 
Οι Παλαιστίνιοι έχουν καθεστώς παρατηρητή μη μέλους στον ΟΗΕ από το 2012 και είναι ήδη μέλη σε περισσότερους από 50 διεθνείς οργανισμούς και συμφωνίες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών. Ανάμεσά τους, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και η ΟΥΝΕΣΚΟ. Τον Σεπτέμβριο, οι Παλαιστίνιοι απέκτησαν καθεστώς πλήρους μέλους της Interpol, της οργάνωσης διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
 
Η Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων ισχύει σε 192 χώρες και ποσοστό μεγαλύτερο του 96% των δηλωθέντων αποθεμάτων χημικών όπλων στον πλανήτη έχουν καταστραφεί υπό την επίβλεψη του ΟΑΧΟ. "Η προσχώρηση της Παλαιστίνης στη Σύμβαση θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιουνίου", συνέχισε ο ΟΑΧΟ. Η ανακοίνωση της παλαιστινιακής προσχώρησης στον ΟΑΧΟ γίνεται την επομένη μιας επίσκεψης του Παλαιστίνιου υπουργού Εξωτερικών Ριγιάντ αλ-Μάλικι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που εδρεύει στη Χάγη, για να ζητήσει την έναρξη έρευνας για ενδεχόμενη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σχεδόν 100.000 Παλαιστίνιοι καλούνται να εκκενώσουν την Ράφα-«Περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση»
Τρεις νεκροί στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας σε πανεπιστήμιο στο Λος Άντζελες μετά από χαοτική μέρα συλλήψεων
Στους 78 οι νεκροί και στους 105 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Ως τζαμί θα λειτουργεί ο βυζαντινός ναός της Μονής της της Χώρας
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Δασκάλα συνελήφθη για αποπλάνηση εντεκάχρονου μαθητή της στις ΗΠΑ-Τα μηνύματα που αντάλλαξαν
Τα πτώματα τριών τουριστών εντοπίστηκαν σε πηγάδι στο Μεξικό-Φέρουν τραύματα από σφαίρες
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Πυραυλική επίθεση της Χαμάς στο Κερέμ Σαλόμ-Νεκροί τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες