Συνελήφθη στην Πάφο ο Τούρκος ισοβίτης για τριπλή ανθρωποκτονία

Στα χέρια των κυπριακών διωκτικών Αρχών στην Πάφο έπεσε Τούρκος κατάδικος που απέδρασε από τουρκικές φυλακές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο ιδιαίτερα επικίνδυνος, όπως χαρακτηριζόταν από τις τουρκικές Αρχές, 45χρονος Γιλμάζ Γκιουμούς είχε αποδράσει από τις τουρκικές φυλακές και είχε βρει καταφύγιο στο ψευδοκράτος.

Την Τρίτη 8 Μαΐου, δραπέτευσε για δεύτερη φορά από το νοσοκομείο της Κερύνειας όπου τελούσε υπό κράτηση, όπου είχε μεταφερθεί επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία συγκέντρωσε πληροφορίες ότι από το απόγευμα της Δευτέρας είχε μεταβεί στην περιοχή της Πέγειας, όπου νοίκιασε ένα τουριστικό κατάλυμα στο οποίο διανυκτέρευσε χθες βράδυ.

Σήμερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών, ο Γκιουμούς συνελήφθη μαζί με ένα Τουρκοκύπριο συνομήλικο του. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν μικρή ποσότητα κάνναβης και πλαστά έγγραφα.

Ο Γιλμάζ Γκιουμούς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από Βρετανικό δικαστήριο το 2005 αφού κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό διαμερίσματος στο νότιο Λονδίνο το 2003. Συνέπεια της πράξης του αυτής ήταν να βρουν τον θάνατο τρία άτομα.

Ο Γκιουμούς ζήτησε όπως εκτελέσει την ποινή του στην Τουρκία και μετά τη μεταφορά του σε τουρκικές φυλακές κατάφερε να αποδράσει το 2015, διαφεύγοντας στα κατεχόμενα, όπου και διέμενε τα τελευταία τρία περίπου χρόνια.

Οι «αρχές» στα κατεχόμενα εντόπισαν τον Τούρκο κατάδικο την Πρωτομαγιά και τον συνέλαβαν, αλλά δραπέτευσε μια εβδομάδα αργότερα από το νοσοκομείο της Κερύνειας, όπου είχε μεταφερθεί επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για να ζητηθεί η κράτησή τους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης
Σπάει τη σιωπή της η Ν.Κ που δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ-«Σας κατέθεσα ένα βίωμα. Και εσείς τι κάνατε κ. Αγγελίδη; Με μετατρέψατε σε κατηγορούμενη»
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά