Άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς αποφάσισε το ΣτΕ

Με ισχυρή πλειοψηφία το Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε αμετάκλητα θετική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους εκζητεί η Τουρκία με την κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Τούρκου Προέδρου, τον Ιούλιο του 2016.
 
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με προεδρεύοντα τον Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον Διομήδη Κυριλλόπουλο, το σώμα απέρριψε το αίτημα ακυρώσεως που είχε καταθέσει το ελληνικό δημόσιο στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που μετέφερε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Ελλάδα.
 
Μόλις η απόφαση του ΣτΕ καθαρογραφεί και δημοσιευτεί, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να χορηγήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα στον Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ. Η συγκεκριμένη, αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ θεωρείται πιλοτική, με την έννοια ότι ασκεί ουσιαστικά επιρροή και στις υποθέσεις των υπολοίπων επτά στρατιωτικών, οι οποίοι αναμένουν τις αποφάσεις για τα δικά τους αιτήματα ασύλου, καθένα από τα οποία βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο εξέτασης.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας λήγει το 18μηνο, που αποτελεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, και ως εκ τούτου οι έξι Τούρκοι στρατιωτικοί που παραμένουν υπό κράτηση –καθώς οι δύο εξ αυτών είναι ήδη ελεύθεροι υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας– θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»