Χωρίς λεωφορεία η Πάφος – Επηρεάζονται χιλιάδες μαθητές και εργαζόμενοι

Περίπου 6 χιλιάδες μαθητές και άλλες 16 χιλιάδες εργαζόμενοι και τουρίστες αναμένεται να επηρεαστούν από την  επ’ αόριστον απεργία που κατέρχονται από χθες και συνεχίζουν  και σήμερα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Απρίλιο.

Τα 117 οχήματα της εταιρείας παραμένουν στους χώρους στάθμευσης του οργανισμού  ενώ οι 237 εργαζόμενοι, οδηγοί και άλλο προσωπικό προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός του Απρίλη, αλλά και εάν δεν τους διασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται κανονικά τέλος του μήνα.

Ο Χρίστος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος των οδηγών της εταιρείας ΟΣΥΠΑ  ανέφερε ότι οι οδηγοί είχαν αποφασίσει ότι σε περίπτωση μη καταβολής της μισθοδοσίας τους, θα κατέρχονται αυθημερόν σε στάση εργασίας και απεργία από την δουλειά τους.

Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι του ΟΣΥΠΑ ενημερώθηκαν εδώ και τρεις ημέρες από την εταιρεία ότι αδυνατεί να πληρώσει την μισθοδοσία του μήνα που πέρασε, λόγω μη καταβολής της κρατικής χορηγίας .

Οι οδηγοί των λεωφορείων ανέφεραν πως σημείο τριβής όχι μόνο του ΟΣΥΠΑ αλλά όλων των εταιρειών αποτελεί ο καθορισμός του εύλογου κέρδους για τις εταιρείες συγκοινωνιών. Δεσμεύτηκαν πως όταν πληρωθούν θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Οι οδηγοί απολογούνται  προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας ωστόσο πως για την κατάσταση δεν φέρουν καμία ευθύνη οι οδηγοί.
 
Τι λέει το Υπουργείο Μεταφορών
 
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος στην Ομοσπονδία Συγκοινωνιών Πάφου, ώστε να επαναρχίσουν κανονικά τα δρομολόγια.
 
Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο, αφού εκφράζει τις απολογίες του στο επιβατικό κοινό, σημειώνει ότι βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τη Διεύθυνση της Ο.ΣΥ.ΠΑ. σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που να επιτρέπει στην εταιρεία να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών και να ανταποκρίνεται την ίδια στιγμή στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

«Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος το ταχύτερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πορτοκαλί προειδοποίηση με τη θερμοκρασία στους 43 βαθμούς
Ξανά στο όριο η ζήτηση ρεύματος, έσπασε ρεκόρ τη Δευτέρα-Ορατός ο κίνδυνος για εκ περιτροπής περικοπές
Οι χαμηλοί όροι των Παγκυπρίων Εξετάσεων επαναφέρουν ξανά την ανάγκη για μείωση της ύλης
Βρήκαν προβλήματα, αλλά έθεσαν σε εφαρμογή την πρώτη αφαλάτωση-Επιχειρούν ενεργοποίηση και των υπολοίπων
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα €14.500.000
Πορεία αλληλεγγύης, διεκδίκησης και αλλαγής από τον Σπάβο μετά τις καταδίκες του ΕΔΑΔ
Ενημέρωσε το Συμβούλιο ΕΕ για το πρόγραμμα επιστροφών της ΚΔ ο Ιωαννίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Έρευνα δείχνει υπέρμετρη αύξηση των τιμών σε φρούτα και λαχανικών-Ζητά μέτρα ο Σύνδεσμος καταναλωτών
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος