Άντρος Κυπριανού: Όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....

Σε τοποθέτηση μέσω twitter με σαφή αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στον απόηχο της προχθεσινής δήλωσης του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κάλεσε την ε/κ πλευρά όπως σε περίπτωση που αποδέχεται το πλαίσιο Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες όπως είχε υποβληθεί στις δύο πλευρές, αυτό να ανακοινωθεί ως μια στρατηγική συμφωνία- πακέτο.

 Ο Άντρος Κυπριανού, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, έκανε χρήση της λαϊκής ρήσης «όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....».

Σημειώνεται πως το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό έκτακτη σύσκεψη κατά την οποία αναλύθηκε η προχθεσινή δήλωση-πρόσκληση του Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ξεκάθαρη τοποθέτηση-απάντηση από πλευράς Κυβέρνησης. Στη σύσκεψη, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, παρακάθισαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Αντρέας Μαυρογιάννης. 

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να την αξιοποιήσει.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, υποστήριξε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Κυβέρνηση, ήταν να επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί και να ζητήσει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοεί. Ταυτόχρονα, σημείωσε, θα μπορούσε να επιδιωχθεί να υπάρξει παρόμοια τοποθέτηση με αυτή του κυρίου Ακιντζί και από την Τουρκία.
 
«Η Κυβέρνηση», πρόσθεσε, «αντί να αξιοποιήσει τη χαραμάδα ελπίδας που διανοίγεται και να εκφράσει ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, δίνει την εντύπωση ότι έχει στριμωχτεί και προσπαθεί να ξεφύγει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρέστα πρώτα με την Άγκυρα διαμηνύει στον Ακιντζί η Κυβέρνηση

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο Παπαδούρης-«Στην εποικοδομητική αντιπολίτευση οι Οικολόγοι»
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Εκ πρώτης όλοι θετικοί για Αναστασίου στην ΕΔΕΚ-Περιμένουν κείμενο για να το υπογράψουν
Ξεκινά και επίσημα η αποστολή της Ολγκίν-Αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την κάθοδο στην Κύπρο
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Έτοιμος να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασίου ο Χαννίδης-Θέτει ως προϋπόθεση την αποκατάσταση διαγραφέντων
«Στόχος είναι να φέρουμε τη νεολαία της Κύπρου πιο κοντά»
Υπ. Άμυνας: Μένουμε στρατευμένοι στον αγώνα για ελευθερία
Σκέψεις για τριπλή απόσυρση στην ΕΔΕΚ-Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τον Νίκο Αναστασίου
Πρόεδρος: Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την πολύτεκνη μάνα, μετουσιώνεται σε πράξεις