Άντρος Κυπριανού: Όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....

Σε τοποθέτηση μέσω twitter με σαφή αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στον απόηχο της προχθεσινής δήλωσης του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κάλεσε την ε/κ πλευρά όπως σε περίπτωση που αποδέχεται το πλαίσιο Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες όπως είχε υποβληθεί στις δύο πλευρές, αυτό να ανακοινωθεί ως μια στρατηγική συμφωνία- πακέτο.

 Ο Άντρος Κυπριανού, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, έκανε χρήση της λαϊκής ρήσης «όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....».

Σημειώνεται πως το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό έκτακτη σύσκεψη κατά την οποία αναλύθηκε η προχθεσινή δήλωση-πρόσκληση του Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ξεκάθαρη τοποθέτηση-απάντηση από πλευράς Κυβέρνησης. Στη σύσκεψη, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, παρακάθισαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Αντρέας Μαυρογιάννης. 

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να την αξιοποιήσει.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, υποστήριξε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Κυβέρνηση, ήταν να επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί και να ζητήσει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοεί. Ταυτόχρονα, σημείωσε, θα μπορούσε να επιδιωχθεί να υπάρξει παρόμοια τοποθέτηση με αυτή του κυρίου Ακιντζί και από την Τουρκία.
 
«Η Κυβέρνηση», πρόσθεσε, «αντί να αξιοποιήσει τη χαραμάδα ελπίδας που διανοίγεται και να εκφράσει ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, δίνει την εντύπωση ότι έχει στριμωχτεί και προσπαθεί να ξεφύγει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρέστα πρώτα με την Άγκυρα διαμηνύει στον Ακιντζί η Κυβέρνηση

Δειτε Επισης

Επανέλαβε το αφήγημα για «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 ο Ερντογάν-«Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο»
Κύπρος, Ελλάδα και άλλες 26 χώρες υπογράφουν κοινή δήλωση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα
Επίθεση Ερχιουρμάν σε Τατάρ-Τον κατηγορεί για διχαστική ρητορική
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα
Συγχαρητήρια Προέδρου στους μαθητές που συμμετείχαν στις Παγκύπριες-«Η Κύπρος είναι περήφανη για τη νέα γενιά της»
Πολλαπλές αναγνώσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-Ρουτίνα, προσβολές και «προεκλογικές» σκιές
Η Κύπρος συνυπέγραψε τη βρετανική πρωτοβουλία για Γάζα-«Μήνυμα για ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσιου διαδρόμου»
Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής
Α. Δημητρίου: Θετικό ότι μετά την πενταμερή μένει ζωντανή η διαδικασία