Σύλληψη Τούρκου πολίτη στον Έβρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές του Εβρου, όταν περίπου στις 4 το μεσημέρι ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι έφερε πάνω του πολιτική ταυτότητα.  Όπως δήλωσε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές είναι εργάτης.

Οι έως τώρα πληροφορίες για την περίεργη αυτή υπόθεση αναφέρουν ότι ο συλληφθείς έκανε εργασίες στην τουρκική πλευρά με εκσκαπτικό μηχάνημα και πέρασε στο ελληνικό έδαφος όπου και συνελήφθη. Κατά τις ίδιες, πάντα, πληροφορίες το μηχάνημα ανήκει στο δήμο Αδριανούπολης. Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Όπως επιβεβαιώνεται από στρατιωτικές πηγές ο Τούρκος δηλώνει εργάτης, ενώ την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο συλληφθείς από τις ελληνικές αρχές είναι εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου Αδριανουπόλεως. Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες , ο συλληφθείς είχε διανύσει σχετικά μεγάλη απόσταση στο ελληνικό έδαφος και αρχικά δεν υπάκουσε στα σήματα των Ελλήνων στρατιωτών να σταματήσει. 
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου που βίασε 16χρονη με νοητική υστέρηση στην Πάτρα
Θρίλερ στο Ελληνικό με τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια-Κοινός παρονομαστής η παρουσία οικιακής βοηθού
Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο