Μήνυμα Τσίπρα σε Σκόπια: Προσοχή στα τελευταία κρίσιμα μέτρα, όχι άτσαλα βήματα

«Γνωρίζω ότι με ακούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και τούτη την ώρα συνεδριάζουν οι γείτονες. Θέλω να απευθυνθώ με ειλικρινή αισθήματα φίλιας», είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας προσεκτικά και όχι "άτσαλα" βήματα από τους γείτονες κατά τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.
 
«Ας μη χάσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία. Ας μην κάνουμε άτσαλα βήματα στα τελευταία μέτρα προς τον τερματισμό. Διανύσαμε μεγάλη απόσταση, ας διανύσουμε με σύνεση και προσοχή και τα τελευταία κρίσιμα μέτρα.
 
Η Ελλαδα θα είναι πάντοτε αρωγός και θερμός υποστηρικτής και στην ανάπτυξη και στην ευημερία και θα υποστηρίξει να πραγματοποιήσουν το μεγάλο βήμα για ευρωπαϊκή προοπτική και όποιο άλλο σημαντικό οργανισμό θελήσουν να μπουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
 
«Η μεγάλη απόσταση που διανύσαμε αποτελεί τη μεγάλη παρακαταθήκη μας. Στα Βαλκάνια δε μπορούμε παρά να συνυπάρξουμε σε πλαίσιο συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού που προϋποθέτει μέτωπο με λογής εθνικισμούς που μας έχουν δηλητηριάσει το παρελθόν μας.
 
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια έχοντας την ελπίδα ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία», σημείωσε ακόμη.
 
Πηγή:iefimerida.gr
 

Δειτε Επισης

«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ποινικές διώξεις για τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Αγρίνιο την περίοδο του κορωνοϊού
Τραγωδία στη Νέδα-Νεκρός ο τετράχρονος που είχε πέσει σε χαράδρα με τον πατέρα του
Πρώτη φορά απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνα-Λος Άντζελες
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Πατέρας μαχαίρωσε και σκότωσε τον 45χρονο γιο του στη Νέα Σμύρνη
Η έρευνα για τους τρεις θανάτους, το επεισόδιο στο νοσοκομείο και η μυστήρια ενεργοποίηση ενός κινητού τηλεφώνου
Αναστάτωση σε πτήση με προορισμό την Κύπρο-Επιβάτης επιτέθηκε λεκτικά στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»