Διαδικτυακή κόντρα Χριστοφίδη – Παμπορίδη για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς

Στην μεγάλη κουβέντα που γίνεται τις τελευταίες μέρες για τον τομέα της υγείας και ειδικά την κατάσταση των δημόσιων νοσηλευτηρίων μπήκε με ανάρτηση του στο twitter, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.
 
Ο πρύτανης υποστήριξε πως για το γεγονός ότι οι καθηγητές ιατρικής βρίσκονται «θεσμικά εκτός νοσοκομείων» υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί.
 
«Οι Καθηγητές της Ιατρικής παραμένουν θεσμικά εκτός Νοσοκομείων. Γιατί πρώην και τέως υπουργοί στεκόντουσαν προσοχή απέναντι στις ορέξεις των συνδικαλιστικο-πατέρων. Πόσα παιδιά πρέπει να χάσουμε για να αναζητήσουμε την ποιότητα. Τζάμπα μάγκες! Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί! Η Βουλή;» έγραψε στο twitter o Πρύτανης.
Για να λάβει λίγο αργότερα απάντηση από τον τέως υπουργό υγείας Γιώργος Παμπορίδης  ο οποίος υποστήριξε πως ο μόνος υπεύθυνος για αυτό το γεγονός είναι ο ίδιος ο Πρύτανης.
«Κύριος υπαίτιος γι’αυτό καθώς και της κατάστασης της Ιατρικής εσείς κ. Πρύτανη. Η αδιαφορία, υπεροψία κ ελιτισμός που επιδείξατε με αφορισμούς έναντι του συνόλου των γιατρών του Δημοσίου μας έβαλε όλους σε περιπέτειες. Θα επανέλθω με στοιχεία γιατί αντί να ντρέπεστε μιλάτε κιόλας» έγραψε ο κύριος Παμπορίδης.
 
Ο κύριος Παμπορίδης επανήλθε λίγο αργότερα και να γράψει.  «Για πέστε κ.Πρύτανη τι κάνατε εσείς για να δημιουργηθούν Πανεπιστημιακές Κλινικές; Εγώ έχω στοιχεία για το τι έκανα, με ποιούς συγκρούστηκα κ ποίοι με βοήθησαν να συντάξω το θεσμικό πλαίσιο κ τη νομοθεσία που ετοίμασα. Εσείς τι κάνατε πέραν του να ποζάρετε μόνο όπου είχε κάμερες;»
Τέλος ο κύριος Παμπορίδης ζήτησε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου να ανακαλέσει. «Σας καλώ να ανακαλέσετε πάραυτα κ. πρύτανη το ατυχές σας σχόλιο που αφορά το προσώπου μου. Θα αναμένω μέχρι αύριο».
Στην κουβέντα μπήκε και ο Στάυρος Μαλάς ο οποίος έγραψε πως «με τέτοιες δηλώσεις, δεν προσφέρετε καλή υπηρεσία στην ακαδημαϊκή σας ιδιότητα αλλά ούτε και στην προαγωγή ενός ώριμου πολιτικού λόγου».
 
 
 

Δειτε Επισης

Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
Νέες φουρτούνες για το ΥΠΑΝ, ανοίγει το κεφάλαιο οργανικές θέσεις-Λαμβάνουν αποφάσεις οι εκπαιδευτικοί
Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο
Ψάχνουν φόρμουλα για διάθεση νερού στους γεωργούς-«Η μόνιμη επίλυση του υδατικού είναι μονόδρομος»
Ακρίβεια και ζέστη εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους-Στον κίνδυνο θερμοπληξίας κάθε καλοκαίρι
Υπ.Γεωργίας: Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα προτεραιότητα για Κυβέρνηση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση