Πολύ σημαντικά βήματα στο ονοματολογικό βλέπει το Βερολίνο

Το Βερολίνο βλέπει πως έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για την επίλυση του ονοματολογικού μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, μετά και την συνάντηση που είχε χθες στην Σόφια η Καγκελάριος Μέρκελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων στο περιθωριο της Συνοδου Ε.Ε. - Δ.Βαλκανιων.

Tο ΚΥΠΕ κάλεσε την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, Μαρτίνα Φιτς, να σχολιάσει τις συναντήσεις αυτές και να αναφέρει ποιές είναι οι θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα.

Η κ. Φιτς παρέπεμψε στις δηλώσεις της Καγκελαρίου, οι οποίες εκφράζουν τη γερμανική κυβέρνηση: "Χαιρόμαστε που οι πρωτοβουλίες Ελλάδας-"Μακεδονίας" σημειώνουν πρόοδο. Οι δύο χώρες κατέστησαν ξεκάθαρο πως έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, αν και δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον στόχο. Ευχόμαστε να λυθεί το θέμα, γιατί ειδικά για την "Μακεδονία" εξαρτώνται πολλά από την λύση του προβλήματος αυτού".

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από γερμανικές κυβερνητικές πηγές, σκοπός της Καγκελαρίου με τις συναντήσεις αυτές ήταν να δοθεί μια επιπλέον ώθηση στην κατεύθυνση μιας λύσης που θα έρθει σύντομα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε προς την πλευρά της ΠΓΔΜ, προκειμένου να προχωρήσει σε θετικά βήματα.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν
Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 43χρονου στην Αγία Παρασκευή
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης