Κλείνει η λεωφόρος Ομήρου - Τί αλλάζει στο οδικό δίκτυο του κέντρου της Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι οι εργασίες για τη δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου θα αρχίσουν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, στις 10π.μ. 


Κατά την περίοδο εκτέλεσης των εργασιών η λεωφόρος Ομήρου θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα, από τη συμβολή της με την Πλατεία Σολωμού μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας. Για διευκόλυνση των οδηγών θα εφαρμοστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των τροχονόμων. 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οι τρεις λωρίδες της λεωφόρου Ομήρου, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Στασίνου, διαμορφώνονται ως εξής:
• Η αριστερή λωρίδα παραμένει ως έχει, με υποχρεωτική πορεία προς τα αριστερά (προς Πλατεία Σολωμού)
• Ως έχει παραμένει και η δεξιά λωρίδα, με υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά (προς οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη)
• Η μεσαία λωρίδα που ακολουθούσε ευθεία πορεία προς τη λεωφόρο Στασίνου αλλάζει, με υποχρεωτική προς τα δεξιά πορεία, επίσης προς την οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη.


Επίσης,
• Η δεξιά και μεσαία λωρίδα της οδού Α. Γ. Λεβέντη παραμένουν ως έχουν, με υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά και κατεύθυνση προς το παλιό ΓΣΠ.
• Η αριστερή λωρίδα της οδού Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, η οποία μέχρι σήμερα ακολουθούσε ευθεία πορεία προς τη λεωφόρο Μακαρίου διαμορφώνεται και θα επιτρέπει και τη στροφή προς τα αριστερά, όπου διαμέσου της λεωφόρου Ευαγόρου, τα οχήματα θα κατευθύνονται προς τη λεωφόρο Στασίνου.
• Η πορεία των οχημάτων από τη λεωφόρο Στασίνου προς την λεωφόρο Ευαγόρου δεν επηρεάζεται από τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


ΤΟ ΕΡΓΟ

Πέραν του χώρου στάθμευσης για 147 οχήματα (εκ των οποίων 8 θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ), θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που θα συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέου οδοστρώματος, οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας. 

 

Δειτε Επισης

Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Ο Πούτιν πρότεινε την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία την Πέμπτη στην Τουρκία
Ετοιμάζουν διαμαρτυρία οι 297 Συμβασιούχοι Αστυνομικοί-«Θα πεταχτούν περίπου 12 εκατομμύρια στον κάλαθο;»
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Ξεχασμένη... παραγγελία τα μέτρα για τις επιθέσεις σε διανομείς φαγητού-Σχεδόν 50 υποθέσεις σε οκτώ μήνες
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»