Τη στήριξη της Βρετανίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού ζήτησε ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδης ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στον Τύπο στην Σόφια, μετά το πέρα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.
 
Το Κυπριακό και οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τους Πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου, όπως ανακοίνωσε ο Πρ.Προδρόμου.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας "είχε την ευκαιρία, εκτός των άλλων επαφών, να έχει συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι, την οποία ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και συζήτησαν για το Κυπριακό".
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας "ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για θέματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς επίσης και για θέματα που αφορούν ειδικότερα τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Βρετανία".
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, συνάντηση κατά τη οποία "υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση τόσο για θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της, αλλά και για το Κυπριακό και τις προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη των συνομιλιών. Συζήτησαν, επίσης, και για άλλα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις", δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής
Α. Δημητρίου: Θετικό ότι μετά την πενταμερή μένει ζωντανή η διαδικασία
«TAM PARTİ»-Το νέο κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς
Θίχτηκε ο Ακιντζί από τους χαρακτηρισμούς Ερντογάν περί παράγκας για το «προεδρικό»-Η ανάρτηση του 2021
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης μετά την απόφαση για τις κάμερες-«Δεν έκανε τίποτα για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις»
«Ο ρόλος του ΗΒ στην προκειμένη φάση είναι υποστηρικτικός»-Τι αναφέρει το ΥΠΕΞ της Βρετανίας
Δέσμευση ΠτΔ ότι θα θέσει το θέμα αγνοουμένων στην Τουρκία στο πλαίσιο των ΜΟΕ προς τους συγγενείς
To κόβει στον Χριστοδουλίδη ο Ερντογάν-«Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη νότια Κύπρο»
Τελετή επαναπατρισμού οστών 16 Ελλαδιτών ηρώων της ΕΛΔΥΚ που έπεσαν στην εισβολή-«Η Κύπρος σας ευγνωμονεί»
Καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα το Υπουργείο Εξωτερικών