Νέο μέτωπο για το θανάτο του 10χρονου - Πυρά ΠΟΕΔ σε Υπουργείο Παιδείας

Θα ήταν χρήσιμο εάν δίνονταν περαιτέρω διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για να κατανοήσουν όλοι τί σημαίνει θα διεξαχθεί έρευνα για τις ευθύνες του εκπαιδευτικού για την οργάνωση και διοίκηση του τμήματος κατά την ώρα του μαθήματος, αναφέρει η ΠΟΕΔ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την έρευνα που διατάχθηκε για τον θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή.
 
Η ΠΟΕΔ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οφείλουμε όλοι να αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας αυτής, και προσθέτει πως ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας "παραδέχεται, εντοπίζει και αναφέρει ελλείψεις, κενά και ασάφειες στα θέματα ασφάλειας και υγείας, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών".
 
Αναφέρει ακόμη ότι τις ευθύνες τις επωμίζονται και τις πληρώνουν οι εκπαιδευτικοί, αντί το ίδιο το Υπουργείο, και προσθέτει πως το καλύτερο μνημόσυνο για τον μικρό Σταύρο θα είναι να δοθούν, χωρίς χρονοτριβή, όλες οι απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματα που έθεσε σήμερα η ΠΟΕΔ προς το Υπουργείο Παιδείας, και που θα συμπληρώνουν τις ελλείψεις, θα ξεκαθαρίζουν τις ασάφειες και θα καλύπτουν τα κενά.
 
"Η πολιτεία οφείλει με πράξεις, πια, και όχι με λόγια να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά μέσα στα σχολεία. Ασφαλείς συνθήκες σε όλα ανεξαίρετα τα σχολεία, ώστε όλα τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί και να αισθάνονται και, κυρίως, να είναι ασφαλείς", καταλήγει η ΠΟΕΔ στην ανακοίνωσή της.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καλοκαιρινές βροχές εν μέσω καύσωνα-Στα ύψη ο υδράργυρος
Σελίδα εξυπηρέτησης για θέματα φορολογίας από Τμήμα Φορολογίας και Υφυπουργείο Έρευνας
Τελέστηκε το μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των ηρώων της Άλωνας
Συνεχίζονται οι συναντήσεις για ΑΤΑ, προσπάθειες αποκλιμάκωσης στα ξενοδοχεία
Εκ παραδρομής στάλθηκαν διπλές χρεώσεις φορολογιών-Η ανακοίνωση του Δήμου Πολεμιδιών
Διαμαρτυρία από Πρεσβεία Παλαιστίνης για την κατάσταση στη Γάζα και Δυτική Όχθη
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για ελαχιστοποίηση συνεπειών από καύσωνα
Μ. Δαμιανός: Παραβίαση ανθρωπιστικού δικαίου ο βομβαρδισμός νοσοκομείου Αθαλάσσας
Το πρόγραμμα επιστροφών Κύπρου παρουσιάζει ο υφυπουργός Μετανάστευσης σε άτυπο Συμβούλιο ΕΕ
O Bαφεάδης προήδρευσε του Συμβουλίου Μεταφορών για τη Στρατηγική λιμένων της ΕΕ