Την Πέμπτη συνεδριάζουν για την κρίση στη Γάζα οι ΥΠΕΞ του Αραβικού κόσμου

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου θα συνεδριάσουν την Πέμπτη, κατόπιν αιτήματος της Σαουδικής Αραβίας, για να συζητήσουν σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή κρίση, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
 
Οι Παλαιστίνιοι κήδεψαν χθες τους νεκρούς τους μετά την πιο αιματηρή ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και χρόνια: τη Δευτέρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν σχεδόν 60 ανθρώπους κοντά στα σύνορα του θύλακα με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
 
Αραβική διπλωματική πηγή δήλωσε στο MENA ότι η σύνοδος των ΥΠΕΞ συγκλήθηκε για να συζητηθούν η "αντιμετώπιση της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού" και κινήσεις για την "αντιμετώπιση της παράνομης απόφασης που πήραν οι ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ".
 
Σήμερα ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Η νίκη επί του Ιράν δημιουργεί μεγάλες περιφερειακές ευκαιρίες
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί πυροσβέστες μετά από ενέδρα από ελεύθερο σκοπευτή στις ΗΠΑ
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Αναβάλλεται η κατάθεση Νετανιάχου στη δίκη για διαφθορά–Επικαλείται ζητήματα διπλωματίας και εθνικής ασφάλειας
Σκοτάδι στις έρευνες για τη συντριβή του Dreamliner της Air India-Τώρα μιλούν ακόμη και για δολιοφθορά
Ιράν: Σοβαρές αμφιβολίες για τον σεβασμό της εκεχειρίας από το Ισραήλ
Κρεμλίνο: Σκληρότερες κυρώσεις ΕΕ στη Ρωσία θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές οικονομίες