Επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 4 μέλη του ΚΣΣΕ μετά από διερεύνηση ισχυρισμών διαφθοράς

Στην αναστολή ορισμένων δικαιωμάτων τεσσάρων μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) προχωρά η αρμόδια επιτροπή, καθώς υπέπεσαν σε σοβαρή παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας. Μεταξύ αυτών και ο πρώην Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, Ισπανός γερουσιαστής του ΕΛΚ, Πέδρο Αγραμούντ, για τον οποίο οι κυρώσεις έχουν δεκαετή διάρκεια.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Κανονισμού της ΚΣΣΕ εντόπισε ότι τέσσερα μέλη της, που κατονομάζονται στην έκθεση του ανεξάρτητου διερευνητικού σώματος το οποίο συστάθηκε για να εξετάσει τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς στη Συνέλευση, παραβίασαν τον κώδικα δεοντολογίας.
 
Η Επιτροπή αποφάσισε να προσχωρήσει στην προσωρινή στέρηση ορισμένων δικαιωμάτων των μελών αυτών στη Συνέλευση, περιλαμβανομένου του δικαιώματος να διορίζονται ως εισηγητές, να εκλέγονται σε ορισμένες σημαντικές θέσεις ή να συμμετέχουν σε αποστολές ως παρατηρητές εκλογών.
 
Μετά από ακρόαση στο Παρίσι, την Τρίτη, στην οποία ήταν παρόντα τα τρία από τα τέσσερα μέλη, η επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει επίσης κυρώσεις διετούς διάρκειας στον Σεζάρ Φλορίν Πρέντα (ΕΛΚ, Ρουμανία), στον Σαμάντ Σεΐντοφ (Αζερμπαϊτζάν, Ευρωπαίοι Συντηρητικοί) και στον Χόρντι Τσούκλα (Ισπανία, Ομάδα Φιλελευθέρων).
 
Στους τέσσερεις, που θα παραμείνουν μέλη της Συνέλευσης με δικαίωμα λόγου, θα απαγορευτεί το δικαίωμα να τοποθετούνται ως εισηγητές και ως παρατηρητές εκλογών, ενώ δεν θα μπορούν να εκλέγονται ως Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι Επιτροπών ή Υποεπιτροπών ή να εκλέγονται στο αξίωμα του Προέδρου της Συνέλευσης.
 
Επίσης, δεν θα μπορούν να εκπροσωπούν τη Συνέλευση ή τις επιτροπές της σε εκδηλώσεις τρίτων μερών, ενώ θα στερηθούν και του δικαιώματος να απευθύνουν ερωτήσεις προς την Επιτροπή Υπουργών.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας
Λεωφορείο που μετέφερε 70 βουδιστές προσκυνητές συνετρίβη σε χαράδρα στη Σρι Λάνκα-Τουλάχιστον 21 νεκροί
Το Ισραήλ επιτέθηκε σε λιμάνι της Υεμένης-Διαψεύδουν οι Χούθι
Σοβαρές και ενθαρρυντικές χαρακτηρίζουν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ΗΠΑ και Ιράν
Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΗΠΑ: Το Πεκίνο πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό διμερών εμπορικών σχέσεων
Διαφωνίες για Γάζα και Ιράν δυσκολεύουν την σχέση του Τραμπ με τον Νετανιάχου
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για το φάσμα ενός παγκόσμιου πολέμου