Τιμωρήθηκαν οι εθνοφρουροί που πέταξαν ζωντανό γάτο από ύψος τριών μέτρων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, σε ανακοίνωση του, χαιρετίζει την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου Άμυνας, που προχώρησε στην επιβολή ποινής φυλάκισης  20 ημερών εναντίον των εθνοφρουρών  που  πέταξαν γάτο στο δρόμο, από τρία σχεδόν μέτρα ύψος.
 
"Μας ικανοποιεί η πρόθεση που εκφράστηκε για ευρύτερη αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, καθώς όπως μας έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές εκφράστηκε πρόθεση για την εκπόνηση ευρύτερης πολιτικής διαχείρισης και πρόληψης τέτοιους είδους αποτρόπαιων πράξεων , με  την κατήχηση εθνοφρουρών σε στρατόπεδα", προστίθεται.
 
Η εκπαίδευση και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης, σημειώνεται, είναι ίσως ο κυριότερος πυρήνας πρόληψης τέτοιων κρουσμάτων, αφού σκοπός δεν είναι μονάχα η τιμωρία, αλλά και η ταυτόχρονη καλλιέργεια συνείδησης, η οποία θα λειτουργεί εφ’ όρου ζωής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 13,8 εκατ. ευρώ
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Έκλεισε για σήμερα η μεγάλη δεξαμενή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας
Αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα Λήδρας από το Παγκύπριο Κίνημα Ελευθερίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Η Ζωή Επιμένει»-Ταινία Μικρού μήκους για την Πράσινη Γραμμή
Οι πρώτες εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή και οι αιχμάλωτοι που δεν επέστρεψαν ποτέ
Πλήθος κόσμου από Κύπρο και Ελλάδα τίμησε τους πεσόντες της εισβολής στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Δήμος Μόρφου: Δεν παραιτούμαστε από το όραμα της επιστροφής, της απελευθέρωσης και της επανένωσης