Διερεύνηση αλλά και σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας ζητούν οι Ιατροί της ΠΑΣΥΔΥ

Τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας που αναντίλεκτα περιλαμβάνεται στην αρχή της δίκαιης δίκης και αποτελεί εγγύηση της σωστής απονομής της δικαιοσύνης, ζητά ο κλάδος ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, με αφορμή το θάνατο του 10χρονου αγοριού στη Λάναρκα.

«Αναμφίβολα η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την πλήρη διερεύνηση του, μέσα από τις νενομισμένες διαδικασίες και εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο κλάδος των ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ.

Σημειώνει ωστόσο ότι το τεκμήριο της αθωότητας είναι θεμελιώδης αρχή σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα, «το οποίο παύει να ισχύει μόνο μετά τη διαπίστωση της ενοχής του κατηγορουμένου από το δικαστήριο».

Ζητά τέλος υπευθυνότητα από όλους τους αρμόδιους φορείς, είτε δημόσιες αρχές, είτε πολιτικά πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα