Άνοιξε μέτωπο και με την Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ο Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν είχαν ένα θερμό επεισόδιο ανταλλαγής απόψεων στην διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που έγινε για την μετανάστευση, την Τετάρτη, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πηγή που έχει λάβει γνώση της όλης κατάστασης.
 
Ο Τραμπ ήταν έξαλλος με την Νίλσεν, λέγοντας της ότι κατά την άποψή του δεν κάνει αρκετά για την συνοριακή ασφάλεια.
 
Ωστόσο, η Νίλσεν υπερασπίστηκε τις θέσεις της, επικαλούμενη τη νομοθεσία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Μία άλλη πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ εξερράγη για την μετανάστευση μπροστά σε όλη την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο ίδιος αξιωματούχος, χαρακτήρισε την αντίδραση του προέδρου ως “θερμή και νευρική” που θεωρείται τυπική για τον Τραμπ και για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Το επεισόδιο δημοσιοποίησε πρώτη η εφημερίδα “The New York Times” αναφέροντας ότι ο Τραμπ επέπληξε τη Νίλσεν σε τέτοιο βαθμό, που η ίδια, δήλωσε σε συνεργάτες της, ότι βρέθηκε κοντά στο να παραιτηθεί, μετά το επεισόδιο.
 
Δύο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Νίλσεν που έχει την ευθύνη εποπτείας των υπηρεσιών για τον έλεγχο της μετανάστευσης, αλλά και την συνοριακή ασφάλεια, έγραψε μία πρόχειρη επιστολή παραίτησής της.
 
Ο Τραμπ είχε ένα ξέσπασμα που “κράτησε αρκετή ώρα” μπροστά στους υπουργούς του, αλλά σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας, η Νίλσεν θεώρησε ότι το ξέσπασμα αυτό του προέδρου απευθύνονταν στην ίδια.
 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, διέψευσε ότι η Νίλσεν απείλησε με παραίτηση. “Το δημοσίευμα των NYT που άφησε να εννοηθεί ότι η υπουργός έγραψε μία επιστολή παραίτησής της και ήταν κοντά στο να παραιτηθεί, είναι ψευδές. Η υπουργός εργάζεται σκληρά για την ατζέντα ασφάλειας του προέδρου, υποστηρίζοντας τους άντρες και τις γυναίκες του υπουργείου,” έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Τάιλερ Χούλτον.
 
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα για συνεργασία εξέφρασε ο Ζελένσκι σε Τραμπ-«Κανείς μας δεν θέλει έναν ατελείωτο πόλεμο»
Αραβική σύνοδος κορυφής για την ανοικοδόμηση της Γάζας απέναντι στην πρόταση Τραμπ
Σαρωτικές πλημμύρες στη Γκραν Κανάρια της Ισπανίας- Τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα στον Ατλαντικό ωκεανό
Με τον Μακρόν θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Βίκτορ Όρμπαν-Θα συζητήσουν για την Ουκρανία
Bloomberg: Η Ρωσία θα βοηθήσει τον Τραμπ στην επικοινωνία με το Ιράν
Το Ισραήλ σταμάτησε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα-«Έχει γίνει η βασική πηγή εσόδων της Χαμάς»
Εργάτες στην Ινδία παγιδεύτηκαν σε κοντέινερ μετά από χιονοστιβάδα
Χλευάζει τα σχέδια της Βρετανίας για ειρήνη στην Ουκρανία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς
Ένας νεκρός σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή της Τύρου στον νότιο Λίβανο
Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Οφουνάτο της Ιαπωνίας