Διαφωνία στην Ομόνοια – Κίνδυνος προσφυγής σε πολιτικά δικαστήρια

Διαφωνία προκύπτει στην Ομόνοια ενόψει της καταστατικής συνέλευσης που προκήρυξε η διοίκηση των πρασίνων για τις 29 Μαΐου.
Υπάρχουν δύο στρατόπεδα: το ένα υποστηρίζει ότι χρειάζεται ποσοστό 50% συν ένας για να παρθεί απόφαση, ενώ το άλλο ότι χρειάζεται η έγκριση του 75% των μελών.

Σε τοποθέτησή του στον Super Sport fm 104.0 ο νομικός και πρώην μέλος του δ.σ. της Ομόνοιας Χρίστος Νεοφύτου έδωσε τη δική του θέση, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο προσφυγής κάποιων μελών σε πολιτικά δικαστήρια.

Οι τοποθετήσεις του:
«Το δ.σ. έκρινε ότι μια τέτοια αλλαγή θα έπρεπε να περάσει από καταστατική συνέλευση και την έχει προκηρύξει για τις 29 Μαΐου».
Aν επιμένει στη θέση του ότι το δ.σ. πρέπει να πάρει την απόφαση: «Δεν άλλαξε η θέση μου καθώς το δ.σ. είναι ο απόλυτος διαχειριστής της περιουσίας του σωματείου. Τώρα το δ.σ. αποφάσισε να πάει σε καταστατική και είναι σεβαστό αυτό».

Για το ποσοστό της πλειοψηφίας που θα πάρει τη απόφαση, είναι το 50% συν ένας των παρόντων μελών ή τα ¾: «Μία είναι η άποψη και είναι η πλειοψηφία 50% συν ένας των παρόντων μελών σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού. Είναι ξεκάθαρο το θέμα. Το 75% είναι μόνο σε περίπτωση διάλυσης του σωματείου.

Πουθενά δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται κάτι για το 75%. Είναι σεβαστή η κάθε άποψη. Η άποψη δική μου είναι ότι το καταστατικό είναι ξεκάθαρο και έδωσα και γραπτή γνωμάτευση. Η πλειοψηφία των ¾ δεν αναγράφεται πουθενά».

Για το ενδεχόμενο κάποιο μέλος της Ομόνοιας που δεν θα συμφωνεί με την τελική απόφαση να προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια: «Δυστυχώς από ότι ακούω είναι μια πιθανότητα αυτή. Ο κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Δικαστήριο. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα καταλήξει στα δικαστήρια θα είναι δυσάρεστο γεγονός γιατί μια δικαστική διαδικασία θα τραβήξει χρόνια και η Ομόνοια θα είναι έρμαιο αυτής της κατάστασης».

Όλο αυτό επηρεάζει καθόλου την πλευρά Παπασταύρου: «Ο κύριος Παπασταύρου είναι στην Κύπρο. Δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα φύγει αλλά γνωρίζω ότι υπήρχε μια συνεννόηση και υπάρχει μια συμφωνία σε αυτή την διαδικασία να περιμένουμε μέχρι 29 Μαΐου. Δεν δημιουργεί κώλυμα απλά δημιουργεί καθυστέρηση. Η ημερομηνία 29 Μαΐου είναι πριν τα κριτήρια και είναι το μεταίχμιο να γίνουν κάποιες πληρωμές».

Για το ότι καθυστερεί και ο προγραμματισμός: «Ελπίζω να λάβει τέλος το όλο θέμα στις 29 Μαΐου. Αν ο προγραμματισμός αρχίσει 1ηΙουνίου  νομίζω ότι υπάρχει χρόνος, θα είμαστε οριακά αλλά μπορεί να γίνει μιας και δεν παίζει η ομάδα στην Ευρώπη».

Για την πρόθεση Λώρη Κυριάκου για αποχώρηση αν δεν προχωρήσει η περίπτωση Παπασταύρου: «Πρέπει να ρωτήσετε στον γιατρό. Είναι γεγονός ότι είχε εκλεγεί προωθώντας την πρόταση Παπασταύρου. Θεώρησαν σωστό να δώσουν προθεσμία και για άλλες προτάσεις μέχρι τις 16 Μαΐου και ήταν σωστό αυτό. Το θέμα θα αποφασιστεί δημοκρατικά από τα μέλη του σωματείου, είναι ο πιο σωστός τρόπος».
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης