«Στα ‘δωσα όλα και (δεν) έμεινα (καν) στον άσο»!

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το χθεσινό ντέρμπι κορυφής ο Ιμανόλ Ιδιακέθ περιορίστηκε σ’ ένα λακωνικό μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο φόβος νέας τιμωρίας από τον Αθλητικό Δικαστή «γλίτωσε» τον Βάσκο από τη δύσκολη θέση να αναλύσει και να υπερασπιστεί τις τακτικές επιλογές του απέναντι στην Ανόρθωση.

Η βασικότερη που εξελίχθηκε σε… αυτογκόλ ήταν η συνειδητή απάρνηση της ίδιας της φύσης της ομάδας του. Στην εποχή Τσάβι Ρόκα η ΑΕΚ έχει φτιάξει όνομα ως σύνολο που αρέσκεται, βολεύεται και διαπρέπει με την μπάλα στα πόδια -όχι χωρίς αυτήν.

Κι ενώ το γρήγορο γκολ «στρίμωξε στα σχοινιά» από πλευράς άγχους και πίεσης την οικοδέσποινα, οι «κιτρινοπράσινοι» μετά το πρώτο τέταρτο αποφάσισαν -είτε με εντολή είτε υπό την ανοχή του προπονητή τους- να επιτρέψουν στην αντίπαλό τους ν’ ανασάνει.

Πώς; Δίνοντάς της τα πάντα! Χώρο, χρόνο, μπάλα, πρωτοβουλία των κινήσεων. Όλα όσα αποτελούν σήμα-κατατεθέν της ΑΕΚ εκχωρήθηκαν. Το γιατί ουδείς, πλην του Ιδιακέθ και των παικτών του, μπορεί ν’ απαντήσει με σιγουριά.

Το δεδομένο είναι πως, όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να παίξει πίσω και κόντρα στην μπάλα, η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή είχε ξεκινήσει. Δεν ήταν πλέον θέμα του «αν», αλλά του «πότε και πώς» θα ερχόταν το γκολ και η αντεπίθεση της «Κυρίας». Όταν ήλθαν, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η αντίδραση του Ιδιακέθ ήταν: μέσα ο (δεξιοπόδαρος) Νέλσον ως αριστερό μπακ (στο 64’) απέναντι στον οργιώδη Αμπντουλάγεφ, μέσα και ο Χέφελ αντί του Λαρένα (στο 73’). Η συνέπεια; Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Χέφελ η ΑΕΚ δέχτηκε το δεύτερο γκολ με τον Νέλσον να μην μπορεί να αποτρέψει την κάθετη πάσα του Αμπντουλάγεφ στον Γκάντζεφ…

Οι «κιτρινοπράσινοι» αψήφησαν την ποδοσφαιρική λογική, απαρνήθηκαν την αγωνιστική ταυτότητά τους και πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Έδωσαν στον αντίπαλο τα πάντα και δεν έμειναν καν στον άσο -ούτε αυτόν της ισοπαλίας ούτε αυτόν του ρετιρέ της βαθμολογίας.
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης