Fake news... o τραυματισμός σκύλου από κροτίδα στο στόμα του στην Ελλάδα

Από τροχαίο τραυματίστηκε θανάσιμα τελικά ένας σκύλος και όχι από κροτίδα στο στόμα του, όπως γράφτηκε αρχικά. Την ψεύτικη είδηση αναπαρήγαν site και πολιτικοί.  

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Καλαμάτας, αλλά σε τροχαίο.

Η είδηση της κακοποίησης του σκύλου μέχρι να διαψευστεί είχε προκαλέσει την οργή πολλών πολιτών. «Θύμα» της ψευδούς είδησης έπεσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε ανάρτηση της στα social media έγραψε:

«Η δολοφονία σκύλου με κροτίδες στην Καλαμάτα είναι πράξη που προκαλεί ανατριχίλα και αποτροπιασμό. Όσοι κακοποιούν ζώα, δεν έχουν ανθρωπιά, παιδεία και πολιτισμό. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν».

Δημοσιογράφος του tharrosnews της Μεσσηνίας έγραψε σχετικά:

"Είναι από τα λάθη που μπορώ να πω ότι χαίρομαι, επειδή δεν επιβεβαιώνεται ότι συνάνθρωποί μας στην τοπική μας κοινωνία βασάνισαν βάναυσα τον σκύλο που του έγινε ευθανασία λόγω της συνθλιβής των σιαγόνων. Το περιστατικό είναι αποτέλεσμα τροχαίου και όχι κροτίδας, όπως αναφέρθηκε σε σχόλιο που αναμετέδωσα. Οφείλω να το διορθώσω ευθαρσώς, καθώς έπεσα θύμα κακής πληροφόρησης και ελλιπούς διασταύρωσης."

Δειτε Επισης

«Ζαλίστηκα, δεν κατάλαβα τι έγινε»-Τι ανέφερε η οδηγός του λεωφορείου που συγκρούστηκε με άλλο στη Βούλα
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Βούλα-Πάνω από 30 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι
Συνελήφθη και τέταρτο πρόσωπο μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 14χρονης στον Πειραιά
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα, καλύτερη η εικόνα στην Ιεράπετρα-Συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την υπόθεση βιασμού 14χρονης στην Αττική-Αναζητείται ακόμη ένας
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Aναζωπύρωση της φωτιάς στην Ιεράπετρα στην Κρήτη-Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών