Ικανοποίηση για την υψηλή συμμετοχή στην Εκλογική Συνέλευση στον ΔΗΣΥ

Με την Εκλογική Συνέλευση του περασμένου Σαββάτου, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι τρεις αντιπρόεδροι του κόμματος, στον ΔΗΣΥ ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες εκλογής της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας του κόμματος και έβαλαν πλώρη για το Παγκύπριο Συνέδριο της 12ης Μαΐου.
 
Στο πλαίσιο του Παγκύπριου Συνεδρίου θα εκλεγούν τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου, καθώς και η πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης της παράταξης, ΓΟΔΗΣΥ,  με τις υποψηφιότητες να υποβάλλονται σήμερα στον Γενικό Οργανωτικό Διευθυντή του κόμματος, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, από τις 8:30 το πρωί μέχρι την μία το μεσημέρι.

 
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με το πέρας του πρώτου μέρους του Συνεδρίου, από τις 12:00 μέχρι τις 18:00, σε διπλανή αίθουσα στον ίδιο χώρο.
 
Η εκλογή των μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Προέδρου της Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ γίνεται με ξεχωριστά ψηφοδέλτια.
 
Σύμφωνα με το Άρθρο 13.2.5. του ΔΗΣΥ, η εκλογή των είκοσι μελών του Πολιτικού Γραφείου, γίνεται με ενιαία εκλογή, κατά την οποία κάθε μέλος του Παγκύπριου Συνεδρίου για να είναι έγκυρη η ψήφος του θα πρέπει να ψηφίσει αριθμό υποψηφίων, ίσο ή μεγαλύτερο από το ήμισυ και όχι μεγαλύτερο από το σύνολο των εκλέξιμων θέσεων. Σύμφωνα και με το Άρθρο 13.2.5, απαραίτητα εκλέγεται ένας υποψήφιος από κάθε επαρχία, εφόσον υπάρχουν υποψήφιοι.
 
Για την εκλογή των είκοσι Μελών του Πολιτικού Γραφείου, ισχύουν οι ποσοστώσεις του 30% για τη συμμετοχή γυναικών και νέων στα συλλογικά όργανα του Δημοκρατικού Συναγερμού, που προβλέπονται από τα άρθρα 3.18 και 3.20 του Καταστατικού του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την Εκλογική Συνέλευση του περασμένου Σαββάτου, η οποία ανέδειξε τους Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργο Γεωργίου και Νίκο Νούρη στις τρεις αντιπροεδρίες του κόμματος, στην Πινδάρου διάχυτη είναι η ικανοποίηση για την υψηλή τελικά-τηρουμένων των αναλογικών- συμμετοχή των μελών και «φίλων» του κόμματος, καθότι ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν συνολικά 13 601 μέλη και «φίλοι» της παράταξης, σε μια εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση που αποδείχθηκε ιδιαιτέρως αμφίρροπη μιας και οι δύο από τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων(σ.σ. η μία είχε από νωρίς κλειδώσει για την Στέλλα Κυριακίδου) κρίθηκαν στο νήμα με χαμένο της βραδιάς τελικά τον Ευθύμιο Δίπλαρο που έμεινε εκτός ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, μολονότι έσπευσε αρχικά να εγείρει θέμα όσον αφορά την εγκυρότητα του αποτελέσματος ένεκα της μικρής διαφοράς και με φόντο το τεχνικό πρόβλημα που υπήρξε στο σύστημα αποστολής των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα στα κεντρικά του κόμματος, λίγο αργότερα έσπευσε να το αποδεχθεί και δημόσια, στέλλοντας μήνυμα ενότητας.

Ευχαριστίες σε όλους, όπως και στους τρεις συναδέλφους του για τον αγώνα που έδωσαν, έστειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook o Νίκος Νουρής.   

Ο κύκλος των εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων στον ΔΗΣΥ θα ολοκληρωθεί τον Ιούνη, οπόταν και θα αναδειχθούν οι νέες Επαρχιακές Γραμματείες του κόμματος, ενώ εντός του φθινοπώρου αναμένεται να εκκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με τη σύνθεση των Τοπικών Επιτροπών.
 

Δειτε Επισης

Δύο καταδίκες για εμπορία προσώπων πίσω από υποθέσεις επαιτείας-Οργανωμένο έγκλημα βλέπει η Βουλή
Με δύο μάρτυρες συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση Al Jazeera-Ορίζοντας ο Ιούνιος για ολοκλήρωση της υπόθεσης
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
Κλειδί η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό οικογένειας στην Ελλάδα-Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια
Νεαρός κρεμάστηκε στο πίσω μέρος τραμ στην Ελλάδα-Στην ΕΛ.ΑΣ. το επίμαχο βίντεο
Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στη Ρόδο-Ήταν πατέρας δύο παιδιών
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες
Καρέ καρέ η συμπλοκή στο αεροσκάφος που ταξίδευε για Κύπρο-Αντάλλαξαν γροθιές δύο πρόσωπα
Νέο μέτωπο στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου-Άλλα ο Αρχιεπίσκοπος και άλλα ο Μόρφου για τον νέο Πάπα