Ουρούσε σε μπουκάλια και αφόδευε σε σακούλι - Κρατούμενος δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία για εξευτελιστική μεταχείριση πρώην κρατουμένου, που εξέτιε ποινή στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Πρόκειται για την υπόθεση του Πολωνού Robert Tadeusz Danilczuk, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον Ιανουάριο του 2011 για σειρά αδικημάτων στην Κύπρο και παρέμεινε στις φυλακές από την προφυλάκισή του, τον Σεπτέμβριο του 2010, μέχρι την απονομή χάριτος τον Μάιο του 2012.
 
Μεταξύ των παραπόνων που υπέβαλε ο αιτητής ήταν ο συνωστισμός, αλλά και η απουσία αποχωρητηρίων εντός των κελιών, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να ουρεί σε ένα μπουκάλι και να αφοδεύει σε σακούλα απορριμάτων όταν τα κελιά ήταν κλειδωμένα.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αιτητής, ο οποίος κρατείται σήμερα σε φυλακή της Πολωνίας, στράφηκε κατά της Κύπρου στο ΕΔΑΔ για ακατάλληλες συνθήκες κράτησης στις Κεντρικές Φυλακές, στη βάση του άρθρου 3 της Σύμβασης για την απαγόρευση της απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης. Εκτός από τις συνθήκες υγιεινής στα κελιά, παραπονέθηκε επίσης για έλλειψη επαρκούς φωτισμού, αλλά και για το κρύο που επικρατούσε εντός των κελιών.
 
Το ΕΔΑΔ δικαίωσε τον κ. Danilczuk, ωστόσο, ο ίδιος δεν υπέβαλε κάποιο αίτημα για αποζημίωση.
 
Το 2011 είχε καταδικαστεί από κυπριακό δικαστήριο με ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια για αδικήματα διάρρηξης, κλοπής, παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και για παράνομη διαμονή στην Κύπρο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»