Άνοιγμα λογαριασμών των πολιτικών για Novartis ζήτησε η Εισαγγελία

Εξελίξεις σημειώνονται στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση Novartis, καθώς η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διενεργεί έρευνα σε όλες τις καταθέσεις, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις θυρίδες και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία των δέκα πολιτικών προσώπων, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στη δικογραφία. Παράλληλα, διερευνώνται τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων και των ενήλικων τέκνων των ανωτέρω προσώπων.

Το έγγραφο της εισαγγελέως εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελική παραγγελία έρευνας αφορά τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, `Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη, καθώς και άλλα 28 πρόσωπα που είναι μέλη των οικογενειών των δέκα πολιτικών.

Η έρευνα της Εισαγγελέως αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδίκημα το οποίο έχει πλέον αρμοδιότητα να ερευνήσει και για πολιτικούς, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Ελληνική Βουλή.

Αντίστοιχες παραγγελίες για άνοιγμα λογαριασμών έχουν δοθεί από την κ. Τουλουπάκη και για εκατοντάδες μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και τα οποία ελέγχονται και για απιστία –στην περίπτωση κρατικών υπαλλήλων–, αλλά και για παθητική δωροδοκία (δωροληψία) και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ότι με την αποστολή των στοιχείων στην Βουλή, η Εισαγγελία προχώρησε και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή για κακουργηματική «δωροδοκία από κοινού και κατ` εξακολούθηση», η οποία στο κατηγορητήριο αναφέρεται ως «στραφείσα κατά του Δημοσίου» και με «ιδιαίτερα μεγάλο» όφελος που αποκόμισε ο ίδιος για λογαριασμό της εταιρίας.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν