Σιμπέρ: Πρέπει να συζητηθεί λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών

Οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι έτοιμοι να ιδρύσουν κοινό ομοσπονδιακό κράτος, υποστήριξε η τέως "πρόεδρος" της "βουλής" στα κατεχόμενα, Σιμπέλ Σιμπέρ, προσθέτοντας ότι πρέπει να συζητηθεί λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών. 

Σε δηλώσεις της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, η Σιμπέρ είπε ότι στο σημείο που φτάσαμε πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να σπάσουμε τα ταμπού. “Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αναζήτηση νέων επιπέδων”, είπε η Σιμπέλ Σιμπέρ, λέγοντας ότι αυτό πλέον λέγεται και από διεθνείς παρατηρητές, από διπλωμάτες πίσω από κλειστές πόρτες. Υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν ομοσπονδία και πρόσθεσε: “Πρέπει να δούμε αυτή την πραγματικότητα".

Εάν ένας από τους "δύο λαούς", κατά την έκφρασή της, δεν το θέλει, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. “Σε τελική ανάλυση και το 1960 είχαν εξαναγκάσει σε μια λειτουργική ομοσπονδία αλλά μόνο τρία χρόνια κράτησε”, ανέφερε. 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα