Εισηγήσεις κοινωνικών εταίρωνγια μείωση εργατικών ατυχημάτων

Σειρά εισηγήσεων κατέθεσαν στο Υπουργείο Εργασίας οι κοινωνικοί εταίροι για βελτίωση της κατάστασης στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, με σκοπό τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων.
 
Οι εισηγήσεις αυτές θα ταξινομηθούν και θα υποβληθούν στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την περαιτέρω αξιολόγηση και αξιοποίησή τους, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, που αναμεταδόθηκε από το ΓΤΠ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χθες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας για το 2018, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Όπως αναφέρεται, κατά τη συνεδρίαση έγινε παρουσίαση στατιστικών στοιχείων που αφορούν στα εργατικά ατυχήματα και στη συνέχεια, ακολούθησε εκτενής συζήτηση στην οποία οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων παρουσίασαν τις εισηγήσεις των οργανώσεών τους για βελτίωση της κατάστασης στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, με σκοπό τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων.
 
Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας αποτελεί θεσμοθετημένο Σώμα, με βάση τους περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμους, συμβουλευτικό προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι δημόσιων Υπηρεσιών, εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα