Συλλήψεις στην Μόσχα - Ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη ρωσική πρωτεύουσα (pics&vid)

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε τέσσερα μέλη ενός «εν υπνώσει πυρήνα» του «Ισλαμικού Κράτους» που σχεδίαζαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB.

Η συγκεκριμένη ομάδα , όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FSB έφθασε στη Μόσχα από την πόλη Νόβι Ουρενγκόι της αυτόνομης περιοχής Γιαμάλο-Νενέτσκι και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή της Μόσχας.Ο συντονισμός τους γίνονταν, όπως αναφέρει η FSB, από τη Συρία μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής αλληλογραφίας Telegram".

Η στιγμή της σύλληψής τους από άνδρες της FSB

Όπως επισημαίνει η FSB κατά την διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης τους, εντοπίσθηκε μια εφεδρική βάση τρομοκρατών όπως και αρκετά άτομα που είχαν σχέση μαζί τους από την πόλη Νόβι Ουρενγκόι. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 20 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 17 έρευνες σε διάφορους χώρους, ενώ κατασχέθηκε ένας μεγάλος αριθμός εντύπων με ακραίου θρησκευτικού περιεχομένου και διάφορα βίντεο που προπαγάνδιζαν την δραστηριότητα του «Ισλαμικού Κράτους» ανά τον κόσμο, καθώς και τηλεφωνικές συσκευές μέσω των οποίων επικοινωνούσαν με τους καθοδηγητές τους στο εξωτερικό. Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik

 

Δειτε Επισης

Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις
Τρία σενάρια για καθεστώς Οτσαλάν μετά την αυτοδιάλυση ΡΚΚ
Καμπανάκι ΠΟΥ-«Η πείνα στη Γάζα μπορεί να επηρεάσει μόνιμα μια ολόκληρη γενιά»
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ στη Σαουδική Αραβία με τον Έλον Μασκ-Τον υποδέχθηκαν με ιππικό, τρομπέτες και μωβ χαλιά
ΒΙΝΤΕΟ: Έξι νεκροί από τις συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στη Λιβύη
Το Κρεμλίνο δεν τοποθετείται εάν θα παραστεί ο Πούτιν στις συνομιλίες για Ουκρανικό στην Τουρκία
Συνελήφθη 21χρονος για τον εμπρησμό στο σπίτι του Στάρμερ-Μεγάλη έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Θα επιδιώξει συνάντηση μόνο με τον Πούτιν στην Τουρκία ο Ζελένσκι
«Μικρές οι πιθανότητες για ουσιαστικά αποτελέσματα από μία συνάντηση Ουκρανίας-Ρωσίας»
Πάνω από 83 εκατομμύρια οι εσωτερικά εκτοπισμένοι παγκοσμίως