Συνελήφθη μετά από 40 χρόνια ο δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ

Ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στις ΗΠΑ και είχε καταφέρει μυστηριωδώς να διαφύγει της σύλληψης επί σαράντα χρόνια. Στη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980 «ο δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ» βίασε περίπου 50 γυναίκες και δολοφόνησε 12 ανθρώπους, ενώ διέπραξε 120 ληστείες.

Ο Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο, πρώην αστυνομικός που φέρεται να είναι αυτός που τρομοκρατούσε την Καλιφόρνια και είχε προκαλέσει φρίκη σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, συνελήφθη χθες Τετάρτη, αφού οι αρχές τον εντόπισαν μέσω του DNA του στο Σακραμέντο.

«Την Τρίτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης» εναντίον του Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο και προσφυγές για φόνους και βιασμούς κατατέθηκαν σε πολλές κομητείες της Καλιφόρνια, δήλωσε η εισαγγελέας του Σακραμέντο Αν Μαρί Σούμπερτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συνελήφθη από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον περίμεναν να βγει από το σπίτι του, σε ένα προάστιο του Σακραμέντο. Έκπληκτος δεν προέβαλε αντίσταση, εξήγησε ο σερίφης Σκοτ Τζόουνς.

Ο Ντι Άντζελο φέρεται να έχει διαπράξει 12 φόνους, περίπου 50 βιασμούς συχνά ιδιαίτερα βίαιους και 120 ληστείες στην Καλιφόρνια από το 1976 ως το 1986, σύμφωνα με το FBI. Πλέον κινδυνεύει να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του στη φυλακή.

Οι ηλικίες των θυμάτων του ήταν μεταξύ 14 και 41 ετών. Τα περισσότερα εγκλήματά του διαπράχθηκαν στα περίχωρα του Σακραμέντο, όμως κάποια έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο και κατά μήκος του νότιου τμήματος των ακτών της Καλιφόρνια ως την κομητεία Όραντζ.

«Όλοι φοβόντουσαν»

Έμπαινε στα σπίτια των θυμάτων του, καμιά φορά όταν τα σπίτια ήταν άδεια, κρυβόταν και προετοιμαζόταν. Επιτιθόταν συχνά σε γυναίκες που έμεναν μόνες όταν κοιμόντουσαν ή σε ζευγάρια. Αφού έδενε τους άνδρες, βίαζε τις γυναίκες μπροστά τους. Συνήθιζε μάλιστα να κλέβει προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων του, όπως μανικετόκουμπα με τα αρχικά τους.

Τους δύο πρώτους φόνους τους διέπραξε τον Φεβρουάριο του 1978.

Ο Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο ήταν αστυνομικός στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1970, όμως αποπέμφθηκε για κλοπή σε κατάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Sacramento Bee.

«Είναι πιθανό να διέπραξε αυτά τα εγκλήματα όταν εργαζόταν στην αστυνομία», δήλωσε ο σερίφης Τζόουνς, προσθέτοντας ότι οι αρχές προσπαθούν να το ξεκαθαρίσουν.

«Έχει έρθει η ώρα να αναπνεύσουν τα θύματα και (…) να δοθεί τέλος στην αγωνία που είχαν τα τελευταία 40 χρόνια», επεσήμανε ο Μπρους Χάρινγκτον με τρεμάμενη φωνή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο αδελφός του και η κουνιάδα του δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους το 1980, με τον Ντι Άντζελο να είναι ο βασικός ύποπτος.

Η έρευνα για τον φόνο είχε παγώσει εδώ και δεκαετίες, όμως τις τελευταίες έξι ημέρες σημειώθηκε μια αναπάντεχη τροπή, υπογράμμισε η Σούμπερτ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που οι αρχές έλαβαν το δείγμα του DNA που οδήγησε στη σύλληψη του υπόπτου.

Τα εγκλήματα του δολοφόνου του Γκόλντεν Στέιτ επηρέασαν πολλούς Καλιφορνέζους: «Είχε σημαντική επίδραση στην οικογένειά μας. Ο πατέρας μου αγόρασε όπλο, το όπλιζε κάθε βράδυ και το έκρυβε κάτω από το μαξιλάρι του. Όλο το τετράγωνο φοβόταν. Μια μέρα ο μικρός μου αδελφός που ήταν πολύ μικρός τότε έπαιζε στο κρεβάτι, βρήκε το όπλο και πυροβόλησε τον πατέρα μου», διηγήθηκε η Πένι Ράιαν, γειτόνισσα του υπόπτου.

Η ιστορία του «δολοφόνου του Γκόλντεν Στέιτ» έγινε βιβλίο από την Αμερικανίδα συγγραφέα Μισέλ ΜακΝαμάρα με τίτλο «Και εξαφανίζομαι μέσα στη νύκτα», το οποίο κυκλοφόρησε φέτος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Μεγαλοπρεπής η τελετή υποδοχής Τραμπ στη Σαουδική Αραβία-Χρυσά σπαθιά, άλογα και συνοδεία μαχητικών F-15
Συλλογική αγωγή κατά της Apple για καταχρηστική καταγραφή προσωπικών δεδομένων μέσω του Siri
Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις
Τρία σενάρια για καθεστώς Οτσαλάν μετά την αυτοδιάλυση ΡΚΚ
Καμπανάκι ΠΟΥ-«Η πείνα στη Γάζα μπορεί να επηρεάσει μόνιμα μια ολόκληρη γενιά»
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ στη Σαουδική Αραβία με τον Έλον Μασκ-Τον υποδέχθηκαν με ιππικό, τρομπέτες και μωβ χαλιά
ΒΙΝΤΕΟ: Έξι νεκροί από τις συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στη Λιβύη
Το Κρεμλίνο δεν τοποθετείται εάν θα παραστεί ο Πούτιν στις συνομιλίες για Ουκρανικό στην Τουρκία
Συνελήφθη 21χρονος για τον εμπρησμό στο σπίτι του Στάρμερ-Μεγάλη έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Θα επιδιώξει συνάντηση μόνο με τον Πούτιν στην Τουρκία ο Ζελένσκι