«Στην Κύπρο όταν κάτι δεν πάει καλά, φταίει ο προπονητής»

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού και την κριτική που δέχονται οι προπονητές στην Κύπρο, μίλησε ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς στον Super Sport.

Αναλυτικά:

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό:

«Μετά το παιχνίδι με την Αλκή, πέρασα μια νύχτα σκέψης και έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα στην ομάδα. Μπορεί να αρχίσαμε καλά, όμως μετά την ήττα από τον Ερμή, έπεσε και η ψυχολογία των παικτών».

Για τις ευθύνες που έχει ένας προπονητής:

«Είμαι προπονητής και όλοι ξέρουμε ότι ένας προπονητής αναλαμβάνει τις περισσότερες ευθύνες. Γενικά εδώ στην Κύπρο γνωρίζουμε όταν κάτι δεν πάει καλά, φταίει ο προπονητής. Ωστόσο περιμένω να δω που θα συνεχίσω».

Για τη φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό:

«Πιστεύω ότι ήταν μεγάλη απόσταση βαθμολογικά και έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ποιοτικά, η πρώην ομάδα μου υστερούσε σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όμως το τι κατάφερε ο Ολυμπιακός τη φετινή περίοδο. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Είναι τεράστια επιτυχία που κατάφερε να το παλέψει μέχρι το τέλος. Ήταν πρώτο φαβορί για διαβάθμιση και κατάφεραν να το παλέψουν όσο περισσότερο μπορούσαν».

Για το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ:

«Το ΑΠΟΕΛ σκέφτεται περισσότερο το παιχνίδι της Κυριακής και θεωρώ ότι θα κάνει αρκετές αλλαγές. Η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί και νομίζω ότι λόγω και του αποτελέσματος είναι το φαβορί για πρόκριση».

Για τον Ιδιάκεθ και γενικά για το rotation που πραγματοποιούν οι προπονητές:

«Όταν κάνει rotation ο προπονητής, δέχεται έντονη κριτική. Μάθαμε στην Κύπρο να λέμε περισσότερες κουβέντες. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στο πρωτάθλημα και μπορούσε να ισοφαρίσει. Είχε την ευκαιρία να τους ξεκουράσει ο Ιδιάκεθ και για μένα καλά έκανε, θέλοντας να κυνηγήσει το θεσμό του κυπέλλου».

Για τον… τελικό πρωταθλήματος:

«Ο Απόλλωνας με νίκη θα έχει το πάνω χέρι, αλλά βολεύεται και με την ισοπαλία. Το ΑΠΟΕΛ θέλει τους τρεις βαθμούς για να βγει στην κορυφή. Δεν παίζει καλά τελευταία όμως είναι εκεί, με μια νίκη θα είναι στην κορυφή. Είναι παιχνίδι που κρίνεται στις λεπτομέρειες. Χρειάζεται καθαρό μυαλό. Θα έχει τεράστιο προβάδισμα η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη. Είδε όλος ο κόσμος ότι ο Απόλλωνας είναι εξαιρετική ομάδα τη φετινή περίοδο. Τις τελευταίες χρονιές όμως το ΑΠΟΕΛ έχει εμπειρία και απέναντι στην ΑΕΚ πέρσι αλλά και πριν δυο χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο».

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης