Πώς θεία ξεγέλασε την ανιψιά της και κατάφερε να τσεπώσει χιλιάδες ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον γυναίκας 40 χρόνων από την Αραδίππου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, έκδοσης επιταγών χωρίς αντίκρισμα και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2013 και 12 Φεβρουαρίου 2018 στη Λάρνακα και το Ξυλοφάγου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από δασκάλα ηλικίας 36 χρόνων από τη Ξυλοφάγου, ότι κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2013 – 2018, η ύποπτη της απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 84.700  ευρώ με την πρόφαση ότι θα τα επένδυε σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία και το χρηματικό ποσό των 5.100 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία η παραπονούμενη τον Ιανουάριο του 2013, ζήτησε από την ύποπτη, που είναι θεία της να την συμβουλέψει για τρόπους επένδυσης χρηματικού ποσού ύψους 12 χιλιάδων ευρώ που αποταμίευσε από την εργασία της.
 
Η ύποπτη εξήγησε στην ανιψιά της συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο με επιτόκιο ύψους 7.5% και ανέφερε ότι θα της παρουσίαζε γραπτή πρόταση του σχεδίου, κάτι που έπραξε.
 
Η παραπονούμενη που πείστηκε από την πρόταση αφού σ’ αυτήν γινόταν λόγος για γραμμάτιο με εγγυητική της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, παρέδωσε στην ύποπτη το ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ για να το καταθέσει στο συγκεκριμένο σχέδιο λαμβάνοντας μάλιστα απόδειξη για παραλαβή των χρημάτων. 
 
Μετά από λίγες μέρες η ύποπτη ανάφερε στην παραπονούμενη ότι για να είναι εγγυημένο το σχέδιο της, θα έπρεπε το ποσό να αυξηθεί στις 20 χιλιάδες ευρώ με την παραπονούμενη να της δίνει άλλες 8 χιλιάδες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις λαμβάνοντας κάθε φορά απόδειξη παραλαβής.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2013 η ύποπτη έδωσε στη παραπονούμενη, επιστολή της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας για μετατροπή του γραμματίου αξίας 20 χιλιάδων ευρώ αλλά με εγγυητική της Ελβετικής Τράπεζας αντί της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
 
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία μέχρι το 2016 η παραπονούμενη παρέδωσε στην ύποπτη το συνολικό ποσό των 18 χιλιάδων ευρώ για να κατατεθούν στο σχέδιο της στην ασφαλιστική εταιρεία, λαμβάνοντας διαβεβαίωση ότι το σχέδιο της είναι εγγυημένο και θα της απέφερε σημαντικό κέρδος.
 
Τον Μάιο του 2016 η ύποπτη ανάφερε στην παραπονούμενη ότι στον λογαριασμό της στο συγκεκριμένο σχέδιο υπήρχαν 45 χιλιάδες ευρώ, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να καταθέσει άλλες πέντε χιλιάδες ευρώ για να συμπληρωθούν 50 χιλιάδες. Όταν μάλιστα η παραπονούμενη ανέφερε ότι δεν είχε τα χρήματα η ύποπτη είπε ότι θα έβαζε τα λεφτά η ίδια και θα της τα έδινε αργότερα. 
 
Τον Σεπτέμβριο του 2016 η παραπονούμενη έδωσε στην ύποπτη ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ για να το καταθέσει στο λογαριασμό της στο συγκεκριμένο σχέδιο, ποσό που πήρε από το γάμο της.
 
Τον Ιανουάριο του 2017 η παραπονούμενη ανέφερε στην ύποπτη ότι δεν θα κατέθετε άλλα χρήματα στο συγκεκριμένο σχέδιο, ωστόσο τον Μάρτιο του ιδίου χρόνου έλαβε τηλεφώνημα από κοπέλα η οποία την ενημέρωσε για σχέδιο προσωρινής επένδυσης για ποσά πέραν των 10 χιλιάδων ευρώ.  Η παραπονούμενη αφού πείστηκε, έδωσε στην ύποπτη δέκα χιλιάδες ευρώ για να το επενδύσει στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο.
 
Τον Απρίλιο του 2017 η παραπονούμενη ανάφερε στην ύποπτη ότι ενδιαφέρονταν με τον σύζυγο της να αγοράσουν αυτοκίνητο, με την δεύτερη να αναφέρει πως συνεργαζόταν με εκτελωνιστή για εισαγωγή αυτοκινήτων από την Βρετανία. Οι δύο γυναίκες συμφώνησαν για εισαγωγή αυτοκινήτου ύψους άνω των 18 χιλιάδων ευρώ με παράδοση το Δεκέμβριο του 2017 και την παραπονούμενη να πληρώνει ως προκαταβολή, ποσό 5.100 ευρώ.
 
Όταν πέρσι τον Δεκέμβριο ο σύζυγος της παραπονούμενης μετέβη στο λιμάνι Λεμεσού για να παραλάβει το αυτοκίνητο, η ύποπτη του ανέφερε πως λόγω προβλημάτων με κλοπιμαία αυτοκίνητα από τη Βρετανία, το πλοίο επέστρεψε στη χώρα, δίνοντας μάλιστα ως αποζημίωση επιταγή ύψους 20 χιλιάδων ευρώ με ημερομηνία εξαργύρωσης τον Ιανουάριο του 2018. 
 
Φέτος τον Ιανουάριο και μετά από μεταξύ τους συμφωνία, η ύποπτη κατέθεσε στο λογαριασμό της παραπονούμενης ποσό ύψους 30 χιλιάδων ευρώ ενώ στη συνέχεια η δεύτερη ζήτησε να εξαργυρώσει το σχέδιο στην ασφαλιστική εταιρεία.
 
Η ύποπτη ανέφερε στη παραπονούμενη ότι το συνολικό ποσό στο λογαριασμό της στο συγκεκριμένο σχέδιο ήταν 131 χιλιάδες ευρώ. Φέτος τον Φεβρουάριο κατέθεσε στο λογαριασμό της παραπονούμενης προσωπική της επιταγή με το συγκεκριμένο ποσό, η οποία όμως επεστράφη αφού δεν υπήρχαν χρήματα.
 
Μετά την καταγγελία της 40χρονης η Αστυνομία διεξήγαγε έρευνες και διαπιστώθηκε ότι η παραπονούμενη δεν είναι πελάτης της συγκεκριμένης εταιρείας και δεν υπάρχει οποιοδήποτε ασφαλιστικό σχέδιο στο όνομα της.
 
Εναντίον της ύποπτης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθηκε χθες το μεσημέρι ενώ ανακρινόμενη έδωσε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται από την αστυνομία. Οι ανακριτές διενήργησαν έρευνα στο σπίτι της ύποπτης από όπου και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.
 
Αναφέροντας ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους σχέδιο, ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, διάταγμα κράτησης εναντίον της ύποπτης 5 ημερών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελίες Χάκερ για επίθεση στις Φυλακές-«Δεσμοφύλακας μου είπε καλά να σου κάνουν, αφού εν λίος ο νους σου»
Επαφές Υπ. Δικαιοσύνης στην Ελλάδα-Θα αντληθεί εμπειρογνωμοσύνη για το Κουμπί Πανικού
Απατεώνας προσποιούμενος τον Μπραντ Πιτ απέσπασε από 53χρονη Γαλλίδα πάνω από 800.000 ευρώ
Άνδρας στην Θεσσαλονίκη διέρρηξε το σπίτι που έχασε σε πλειστηριασμό και έμεινε μέσα για μια εβδομάδα
Ξεσπά ο πατέρας του 22χρονου Παναγιώτη-«Ελπίζω ο 45χρονος να μη βγει ποτέ από τη φυλακή για να δικαιωθεί το παιδί μου»
Αυτόν καταζητεί η Αστυνομία για την απόπειρα φόνου στον Κόρνο (pic)
Μειώθηκαν κατά 83,9% οι άδειες οικοδομής τον Ιούλιο 2024 λόγω μεταρρύθμισης ΤΑ
Αυξημένη κατά 24% η δυσαρέσκεια των καταναλωτών-Οι τέσσερις κύριες κατηγορίες παραπόνων
Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Κάτω Πάφο-Προκλήθηκαν ζημιές (pic)
Πρόταση νόμου για υποχρεωτική τοποθέτηση βραχιολού σε κρατούμενους που μεταφέρονται με άδεια