«New perspectives, new perceptions»
10:01 - 20 Απριλίου 2018

Σήμερα, με το πάτημα ενός κουμπιού έχουμε πρόσβαση σε όλο τον κόσμο, εξοπλισμένοι με ποικίλα εργαλεία , έχουμε την ευκαιρία, να εξερευνήσουμε νέες δυνατότητες , νέες ιδέες , νέες τελετουργίες και λύσεις.
Με αφετηρία τη διαδικασία της σχεδιαστικής σκέψης ( ‘designerly’ ways of thinking) διοργανώνεται η έκθεση «New perspectives, new perceptions» την Δευτέρα 23 Απριλίου στις 18:30 στην αίθουσα του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην οδό Λήδρας 68 και Αριάδνης 23Α στη Λευκωσία.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει:
Ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση για τις προοπτικές του Αρχιτέκτονα σήμερα (αφορά και άλλα δημιουργικά επαγγέλματα).
Ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση για τις προοπτικές του Research by Design.
Επιδείξεις καινοτόμων τεχνολογιών και εργαλείων ψηφιακής κατασκευής ( π.χ. 3D printing).
Παρουσίαση των ερευνητικών ‘projects’, που συνδέουν την τεχνολογία την δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα. *
*Κάποια από αυτά είναι διαδικτυακή πλατφόρμα του Tellalis.com, η οποία βραβεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε ως καινοτόμος επιχείρηση από το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η Παγκύπρια εκδήλωση ‘Τell-tales 2014’ που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας και το Κέντρο Τεχνών, καθώς και το εργαστήριο του “Design Thinking Workshop” που έγινε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας.
Πληροφορίες
Δευτέρα 23 Απριλίου, 18:30
Αίθουσα τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιο Κύπρου
Οδός Λήδρας 68 και Αριάδνης 23Α Λευκωσία