Η ψυχοσύνθεση του δολοφόνου του φονικού στον Στρόβολο – «Φαίνεται ο δόλος»
15:53 - 20 Απριλίου 2018
Το μόνο σίγουρο είναι ότι πίσω από το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Στρόβολο με θύματα 60χρονο καθηγητή και την 59χρονη σύζυγο του, υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας, δεν κρύβεται επαγγελματίας εκτελεστής.
Μπορεί να ήταν ένα μελετημένο έγκλημα, ωστόσο ο δολοφόνος δεν έχει το προφίλ ενός σεσημασμένου δολοφόνου, ενώ με βάση την νεκροτομή η οποία κατέδειξε μένος, αφού ο άντρας έφερε περίπου 30 μαχαιριές και ο γυναίκα περίπου 10, εξάγεται το συμπέρασμα ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους.
Μιλώντας στον REPORTER o νευροψυχολόγος Σωτήρης Δουκλιάς ανέφερε, ότι η φύση τέτοιων ειδών εγκλημάτων δείχνει μένος και υπάρχουν εμφανή στοιχεία θυμού μεταξύ θύτη και θύματος ενώ δεν πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος θα «χτυπούσε» με λιγότερα τραύματα και πιο στοχευμένα.
Λαμβάνοντας υπόψη την δήλωση της αστυνομίας ότι δεν υπήρχε παραβίαση στην οικία του ζεύγους, αλλά ούτε στοιχεία αποχώρησης των δραστών τότε από αυτό δείχνει δόλο. Ακόμα και αν πρόκειται για έγκλημα εν βρασμώ ψυχής ή για φόνο μετά από διαμάχη».
Επίσης σύμφωνα με τον κ. Δουκλιά, πίσω από τέτοιου είδους αδικήματα κρύβονται συναισθηματικοί παράγοντες, ενώ ο θύτης επιδιώκει να βρει τα θύματα του σε ευάλωτη θέση. Για αυτό και στο συγκεκριμένο έγκλημα, ο δολοφόνος έδρασε την ώρα που τα θύματα κοιμόντουσαν.
Θεωρείται «σύνηθες φαινόμενο να υπάρχει μεταξύ θύτη και θύματος προσωπική σχέση» αναφέρει ο κ. Δουκλιάς, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους εγκλήματα είναι «πολύπλοκα και δεν είναι λευκό και μαύρο».
Επίσης οι θύτες θέλουν να πλησιάζουν τα θύματα τους, ενώ στην ουσία οι παρονομαστές είναι κοινοί με τα εγκλήματα πάθους.