Εμπρησμός οχήματος δημοσιογράφων-Περιμένουν απαντήσεις από τα τηλέφωνα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, προσήχθη  εκ νέου σήμερα  ο 35χρονος από χωριό της  Πάφου σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων. Το Δικαστήριο ανανέωσε το διάταγμα της κράτησης του 35χρονου για άλλες τρεις ημέρες κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας . Σημειώνεται πως είναι το τρίτο διάταγμα προσωποκράτησης  που ανανεώνεται.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο υπολείπεται ακόμη ανακριτικό έργο ενώ αναμένονται να  ληφθούν άλλες 18 καταθέσεις περίπου από το φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και από ιδιοκτήτες υποστατικών με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης , που βρίσκονται στα κατ’ ισχυρισμό δρομολόγια του 35χρονου και πλησίον της σκηνής του εμπρησμού.

Ο 35χρονος που στην σημερινή δικάσιμο δεν εμφανίστηκε με τον συνήγορο υπεράσπισης του δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για την ανανέωση της προσωποκράτησης του. 

Ο Δικαστής ανέφερε στην διαδικασία ανανέωσης προσωποκράτησης του 35χρονου πως τα διατάγματα επηρεάζουν την ελευθερία του ατόμου και πρέπει να δικαιολογούνται δικαστικά, προσθέτοντας πως είναι ικανοποιημένος ότι έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα και πως τυχόν απόλυση του 35χρονου δυνατόν να επηρεάσει το ανακριτικό έργο.

Επίσης αναμένεται όπως είπε, να παραληφθούν τα αποτελέσματα της αποκάλυψης των τηλεποικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου , τα οποία σίγουρα θα δώσουν στοιχεία των προσώπων που επικοινώνησε πριν και μετά την διάπραξη των αδικημάτων, η μαρτυρία των οποίων σημείωσε είναι σημαντική. Επιπρόσθετα συνέχισε, θα διενεργηθούν εξετάσεις και έρευνες προς εντοπισμό του καταζητούμενου προσώπου αλλά και για τον εντοπισμό τεκμηρίων. Ο Δικαστής σημείωσε, πως οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και πως στο διάστημα της κράτησης των έξι ημερών του υπόπτου ο χρόνος χρησιμοποιήθηκε ορθά.

Σημειώνεται πως κατά το τρέχον 6ήμερο λήφθηκαν καταθέσεις, διενεργήθηκαν  έρευνες σε κατοικίες, καθώς και αρκετές έρευνες σε ανοικτούς χώρους πλησίον της σκηνής του εγκλήματος και παραπλεύρως του δρομολογίου που φέρεται να ακολούθησε ο ύποπτος , με σκοπό τον εντοπισμό τεκμηρίων.

Διενεργήθηκε ακόμη υπόδειξη των σκηνών και δρομολογίων από τον ύποπτο, εξετάσεις προς εντοπισμό του καταζητούμενου και διατέθηκε αρκετός χρόνος για τον εντοπισμό και την επιθεώρηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που υπάρχουν πλησίον της σκηνής και κατά μήκος των πιθανών δρομολογίων του υπόπτου προς εξασφάλιση περαιτέρω μαρτυρίας.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής ανέφερε πως η Αστυνομία έχει εκτελέσει το έργο της κατά το διάστημα των έξι ημερών που κρατείται ο 35χρονος.
 
Σημειώνεται πως ο  35χρονος σε κατάθεση του ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ότι δεν μετέβη σε σωματείο όπως αρχικά είχε αναφέρει . Είπε ότι συνάντησε τον φίλο του, μετέβησαν στο πρατήριο βενζίνης, τοποθέτησε τη βενζίνη σε πλαστικές μπουκάλες νερού τις οποίες βρήκαν σε κάλαθο του πρατηρίου. Ακολούθως σημείωσε  πως στις 02:30 της 19ης Μαρτίου  μετέφερε τον φίλο του στο αυτοκίνητο του και ακολούθως στις 02:55 μετέβη στην οικία του.

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο του ζεύγους δημοσιογράφων ήταν σταθμευμένο σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης στην αυλή της κατοικίας τους. Η φωτιά κατάστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας καθώς και σε αυτοκίνητο γείτονα. 

Ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο και του ζήτησε να αποσύρει δημοσίευμα που σχετίζονταν με καταζητούμενο πρόσωπο για διάπραξη ληστείας, λέγοντας του ότι φωτογράφιζε τον ίδιο, κάτι που έπραξε.
 

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένοχοι οι πέντε κατηγορούμενοι για τον φόνο στις Κεντρικές-«Υπαίτια αμέλεια παράληψης καθήκοντος» από τους δεσμοφύλακες, δεν τήρησαν τα μέτρα
Τροχαίο ατύχημα κάτω από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς-Δύο πρόσωπα στο νοσοκομείο
Συστήνεται Επιτροπή για μελέτη του πορίσματος της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Λαμβάνεται σειρά βελτιωτικών μέτρων
Δεν ενημερώθηκε από Αστυνομία ο Βαφεάδης για κόντρες στην Αγλαντζιά-«Δεν έχω ενημέρωση για σύστημα παρακολούθησης»
Ένοχοι επτά κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακυρώθηκε το 2024 ο διαγωνισμός για το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης-Όσα εξηγεί ο Ιωάννου για την Πολιτική Άμυνα
Καταθέτει επίσημα τη δήλωση ενδιαφέροντος της για τον κανονισμό SAFE η Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Ποιος είναι ο πιστολέρο που σκόρπισε τον θάνατο σε ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη
Αίτημα για παγοποίηση διαδικασίας εκλογής Κύπριου Δικαστή στο ΕΔΑΔ υπέβαλαν δύο υποψήφιοι-Θέτει θέμα έλλειψης διαφάνειας ο Κληρίδης
Καταγγελία για «πίστα ταχύτητας» στην Αγλαντζιά-«Επισημάναμε τον κίνδυνο στην Αστυνομία, δεν ευθυνόταν ο Κυριάκος»