Καθυστερεί και δυσαρεστεί την ΟΕΛΜΕΚ η έναρξη διαλόγου για τα συνταξιοδοτικά αιτήματα

Τη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του εκφράζει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ) της ΟΕΛΜΕΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών για την "αδικαιολόγητη καθυστέρηση", που παρατηρήθηκε, όπως αναφέρει, και τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε μέχρι την έναρξη του διαλόγου για τα οικονομικά συνταξιοδοτικά αιτήματα όπως αυτά είναι καταγεγραμμένα στη Συμφωνία Πλαίσιο που υπογράφτηκε στις 18/1/2018, μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ και του Υπουργού Οικονομικών.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή σημερινή συνεδρία κατά την οποία αξιολόγησε την πορεία των οικονομικών – συνταξιοδοτικών αιτημάτων, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αφού αναφέρει ότι η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί από τον Υπουργό Οικονομικών για τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 και κατόπιν επανειλημμένων προσπαθειών των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, «ευελπιστεί ότι η εν λόγω συνάντηση θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός εντατικού και ουσιαστικού διαλόγου, με στόχο την τελική κατάληξη όλων όσων προνοούνται στη Συμφωνία Πλαίσιο μέχρι την 31η Μαΐου 2018 και ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν ορίστηκε απλώς για την αποφυγή μέτρων αντίδρασης από πλευράς Εκπαιδευτικών Οργανώσεων».
 
«Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι από τη συνάντηση θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις», προσθέτει.
 
Τέλος, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι θα αναμένει τις εξελίξεις από τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας τις οποίες και θα αξιολογήσει σε νέα του συνεδρία.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
ΒΙΝΤΕΟ: Τοξικό νέφος χλωρίου στην Καταλονία–Έκκληση σε πάνω από 160.000 κατοίκους να μείνουν στο σπίτι
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Γ. Κωνσταντίνου στο φρεάτιο-Συνελήφθη ο εργολάβος, φαίνεται να κάλυψε τις τρύπες της πτώσης
Ο Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΔΗΣΥ-Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία