Έτοιμη να στηρίξει μια συνολική λύση του Κυπριακού δηλώνει η Μέι

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τόνισε τη «δυνατή στήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια συνολική λύση του κυπριακού ζητήματος, και δήλωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη πως η Κυβέρνησή της είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Λονδίνο η Πρωθυπουργός Μέι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Η κ. Μέι ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη της Κύπρου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που εξέδωσε ισχυρή δήλωση για την επίθεση με νευροτοξική ουσία στο Σόλσμπερι.
 
Τον ευχαρίστησε επίσης για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Κύπρου καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται με τους συμμάχους του για να ενισχυθεί η συλλογική ασφάλεια.
 
Κατά τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, Μέι και Αναστασιάδης «συμφώνησαν επί της ανάγκης να διατηρηθεί η στενή σχέση στην άμυνα και στην ασφάλεια και η Πρωθυπουργός είπε ότι προσβλέπει στην ενδυνάμωση αυτής μέσω μεγαλύτερης συνεργασίας σε μία σειρά δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης».
 
Παράλληλα η κ. Μέι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συμβολή της Κύπρου στις μέχρι τώρα συνομιλίες για το Brexit, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ.
 
Συμφώνησαν, τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, "στη σημασία επίτευξης συμφωνίας επί του νομικού πλαισίου για τις κυρίαρχες περιοχές Βάσεων μετά από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε αρνητικός αντίκτυπος για τους Κύπριους που ζουν και εργάζονται στις βάσεις".
 
ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς