Μετά θάνατον δικαίωση για την Έλενα – Καθαίρεσαν τον ιερέα που την κακοποίησε

Στην Ιερά Σύνοδο, ένα μήνα μετά το θάνατο της Έλενας Φραντζή η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει το παγκύπριο, βρέθηκε ξανά το θέμα του ιερέα που καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για την κακοποίηση της τότε ανήλικης.
 
Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρο μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος ιερέας είναι και ο συγκυλισμός ενώ σημείωσε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πως η απόφαση ήταν ομόφωνη.
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που εξεδώθηκε:
 
Η Ιερά Συνοδός σε έκτακτη συνεδρία υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εξέτασε τις υποθέσεις των ιερέων, Πατήρ Στυλιανού Σάββα εξ Εργατών και Νικολάου Χρίστου εκ Παχυάμμου και αποφάσισε τα κάτωθι:

Για τον Στυλιανό Σάββα, μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτη για παραπομπή της υπόθεσης του στο πενταμελές συνοδικό δικαστήριο και μετά από έκκληση του Πανιερωτάτου το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνος την εκ της ιεροσύνης καθαίρεση και επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών για τα παραπτώματα στα οποία υπέπεσε.
 
Για τον δεύτερο ιερέα που κατηγορείται για εξωσυζυγική σχέση στην Πάφο αποφασίστηκε όπως ακολουθηθούν οι κανόνες όπως προνοούνται από τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας.
 
Συγκεκριμένα θα συγκληθεί ειδική επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία και ακολούθως θα τεθούν ενώπιον του πενταμελούς συνοδικού δικαστηρίου η οποία θα πάρει σχετική απόφαση.

Δειτε Επισης

Sms και ηχητικά οδήγησαν στην σύλληψη δεσμοφύλακα για βαρυποινίτη-«Κάτι εν να κάνουν πόψε, πες του να προσέχει»
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Πυρά σε Αγγελίδη και από Παπαδόπουλο-«Όλοι είπαν πως πρέπει να διωχθεί ο ύποπτος, ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Αγγελίδης»
Διάττοντες αστέρες τα μικρά μη κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά πρόλαβε να τους βρει λάθη η Ελεγκτική
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»
Καλεί την Αννίτα να συνταχθεί με αυτούς που ζητούν παραίτηση Αγγελίδη το Άλμα-«Ας παραδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός της»
Φουλάρει μηχανές ενόψει βουλευτικών το ΕΛΑΜ-Κλείδωσε άλλο ένα πρώην μέλος του ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιο
Έγκλημα χαρακτήρισε τη φωτιά ο Ιεζεκιήλ-«Έγινε στάχτη το ελαιοχώρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δασοπυροσβέστης»
Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει