Απεργούν οι εκπαιδευτικοί ΚΙΕ και ΠΟΣ – Ζητούν αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους

Από τις εξαγγελίες στις πράξεις πέρασαν σήμερα οι Εκπαιδευτική των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) και των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ) με πάγιο αίτημα τους την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους.
 
Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν προειδοποιητική 24ωρη απεργία με το Υπουργείο Παιδείας χθες να ανακοινώνει πως «με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων σήμερα.
 
«Με αφορμή την εξαγγελθείσα «24ωρη απεργία», από τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε., η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.), θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων», αναφέρεται συγκεκριμένα.
 
Στην περίπτωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, μη προσέλευσης Εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος, όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι επηρεαζόμενοι μαθητές ή/και οι γονείς τους θα ενημερωθούν έγκαιρα από τους Διευθύνοντες.
 
Εντωμεταξύ σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως θα λειτουργήσουν κανονικά τα Απογευματινά και Βραδινά Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών.
 
Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι με αφορμή την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία από τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτών στα Απογευματινά και Βραδινά  Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου πληροφορεί το κοινό ότι αύριο τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.
 
"Στην περίπτωση μη προσέλευσης εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο εκπαιδευτής οφείλει σύμφωνα με τη σύμβαση να αναπληρώσει το απωλεσθέν μάθημα", αναφέρεται.
 
Αντιδρούν οι οργανωμένοι γονείς
 
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης κάνει έκκληση στους εκπαιδευτικούς να αναστείλουν τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγείλει, ενώ εκφράζει παράλληλα ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτές κομμωτικής για την απόφαση να μην συμμετάσχουν στα μέτρα που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το καθεστώς Αγοράς Υπηρεσιών.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης καλούν τους εκπαιδευτικούς «να σκεφτούν το καλό των παιδιών και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν την περίοδο αυτή και να αναστείλουν τα όποια μέτρα έχουν εξαγγείλει».
 
Επιπρόσθετα, σημειώνεται, καλούν τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο, αφού όπως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, «είναι πρόθυμος να συζητήσει όλα τα θέματα με τους εκπαιδευτικούς και να καταλήξουν συναινετικά στην καλύτερη δυνατή συμφωνία».
 
Καλεί, επίσης, το Υπουργείο «να κρατήσει ζωντανές στο τραπέζι του διαλόγου τις προτάσεις του και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επιτευχθεί σύντομα λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις μέσα και από τον εξορθολογισμό των διαφόρων προγραμμάτων».
 

Δειτε Επισης

Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»