Καλλιεργητής ανανάδων κατηγορείται για ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Ταϊλάνδης, που αναζητά έναν καλλιεργητή ανανάδων, που κατηγορείται ότι προκάλεσε ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες για να προστατεύσει τη φυτεία του. Ο ένας από τους δύο ελέφαντες πέθανε την Κυριακή.
 
«Έφερε εγκαύματα στην προβοσκίδα και στα πλευρά του», εξήγησε ο Φαντέτ Λαϊτόνγκ υπεύθυνος του εθνικού πάρκου Αούνγκ Ρουενάι που βρίσκεται στην επαρχία Τσονμπύρι κοντά στη Μπανγκόκ.
 
Εγκατέστησε ηλεκτρικό φράκτη μεγάλης ισχύος
 
Η φυτεία του καλλιεργητή βρίσκεται κοντά στο εθνικό πάρκο. Εκεί, οι ελέφαντες ζουν ελεύθεροι. Ο καλλιεργητής φέρεται ότι εγκατέστησε έναν ηλεκτρικό φράκτη μεγάλης ισχύος, ικανής να σκοτώσει τον ελέφαντα.
 
Στις 25 Μαρτίου μία ελεφαντίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία στη φυτεία όπου εργαζόταν ως υπάλληλος ο άνδρας αυτός ο οποίος και συνελήφθη. Αφέθηκε όμως ελεύθερος υπό όρους. «Ελπίζω να παραδοθεί σύντομα», σχολίασε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.
 
Την Κυριακή το θύμα ήταν ένας αρσενικός ελέφαντας, βάρους τεσσάρων τόνων και ηλικίας περίπου 30 ετών.
 
Πρόταση για έκτακτο ταμείο αποζημίωσης των καλλιεργητών
 
Το ζήτημα απασχολεί εκτενώς τα δελτία ειδήσεων στην Ταϊλάνδη. Η επικεφαλής της ΜΚΟ «Friends of the Asian Elephant», Σοράιντα Σαλουάλα δήλωσε «συντετριμμένη» από την τραγωδία.
 
«Ζητώ να δημιουργηθεί ένα έκτακτο ταμείο αποζημίωσης των καλλιεργητών, η σοδειά των οποίων καταστρέφεται από τους ελέφαντες», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «κανένα ζώο δεν πρέπει να πέφτει θύμα ηλεκτροπληξίας».
 
Βέβαια, τέτοιου είδους ακραία μέτρα, όπως η εγκατάσταση ηλεκτρικού φράκτη δεν θεωρούνται συχνά στη χώρα. Οι καλλιεργητές προστατεύουν τις φυτείες τους με κλασικούς φράκτες. Αντίθετα, στην Ινδονησία οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν πιο βάρβαρα μέτρα, ενώ φτάνουν σε σημείο να αφήνουν δηλητήριο σε περιοχές όπου ζουν ελεύθεροι ελέφαντες.
 

Δειτε Επισης

Φιντάν για ισχυρισμούς ότι τελικός στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία-«Προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος μέσα από όχημα που έβραζε στους 43 βαθμούς στην Καλιφόρνια
Καταδικάζει τις δηλώσεις Τραμπ για Χαμενεΐ το Ιράν-«Ασεβείς και απαράδεκτες»
Τραγωδία στην Αίγπυτο-Φορτηγό συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο, 18 νεκρές εργάτριες
Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ την εξουσία να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς την άδεια του Κογκρέσου
Ενθουσιώδης πιστός πέταξε στον Πάπα Λέοντα κασκόλ της Ρόμα και τον βρήκε στο κεφάλι
Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει ξανά το Ιράν, εάν συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του
Στους 115.857 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας
Τρεις νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους κοντά στη Γαλλία
Οικονομικά ζόρια για τον Πούτιν-Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες λόγω δημοσιονομικών πιέσεων