Όχι συμβουλίου εφετών στην έκδοση Τούρκου φοιτητή

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε, τη Δευτέρα, το αίτημα των τουρκικών Αρχών για την έκδοση του Aγκαρμίς Μπουράκ, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Λάρισας, μετά τη σύλληψή του, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Αθήνα, μαζί με άλλους οκτώ Τούρκους πολίτες.

O 24χρονος Τούρκος διέμενε εδώ και 17 χρόνια στην Ολλανδία, όπου είναι πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά στο δικαστήριο τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι τουρκικές Αρχές για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για την έκδοσή του, ο Aγκαρμίς Μπουράκ δήλωσε ότι επιθυμεί να γυρίσει στην Ολλανδία για να συνεχίσει τις σπουδές και την εργασία του. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι τουρκικές Αρχές τον διώκουν εξαιτίας των αγώνων του για τη δημοκρατία.

Επιπλέον, διατύπωσε την πεποίθηση ότι η έκδοσή του στην Τουρκία θα σήμαινε τον κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατέθεσαν δύο μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η πολιτική κατάσταση στη Τουρκία είναι αρνητική, καθώς και ότι ο εκζητούμενος κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση του 24χρονου με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στην γειτονική χώρα είναι αρνητική αναφορικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη απορριπτική απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Λάρισας σε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση Τούρκου κρατουμένου, καθώς τη Μεγάλη Εβδομάδα υπήρξε αρνητική απόφαση και για την έκδοση του αρθρογράφου Αλί Εκράμ Γκοκόγλου, ο οποίος κρατείται επίσης στις φυλακές Λάρισας.

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα