Οι νεαροί που ύψωσαν την ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάγοι

Την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικροί Ανθρωποφάγοι» φέρεται να ύψωσαν πριν από τρεις ημέρες τρεις νεαροί από τους Φούρνους. Τις σχετικές φωτογραφίες μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ και άλλα τουρκικά μέσα και προέρχεται από το samos24.gr. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα τρεις νεαροί έφτασαν στη νησίδα την περασμένη Παρασκευή με ιδιωτικό σκάφος.

Στη συνέχεια ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα.

Οι μικροί Ανθρωποφάγοι είναι μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Η εν λόγω βραχονησίδα περιλαμβάνεται στη λίτα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τα «αμφισβητούμενα» ελληνικά νησιά και νησίδες.

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του