Ο Τραμπ ετοιμάζει σκληρή απάντηση στον Άσαντ

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι απαίτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί του αμερικανικού σχεδίου απόφασης που προβλέπει την έναρξη νέας έρευνας για το ποιος ευθύνεται για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία σήμερα Τρίτη, όπως δήλωσαν διπλωμάτες.

Η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών διένειμε ένα αναθεωρημένο σχέδιο απόφασης στα 15 κράτη μέλη, το οποίο αποτελεί νέα εκδοχή ενός προηγούμενου κειμένου που είχε εισηγηθεί την 1η Μαρτίου.

Η εξέλιξη ακολουθεί την προειδοποίηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Δαμασκός θα "πληρώσει μεγάλο τίμημα" για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα, τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, στα όρια της συριακής πρωτεύουσας, για την οποία ο ίδιος κατηγόρησε τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ κσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε "ζώο", επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στη Ρωσία αλλά και στο Ιράν.
 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, είπε συγκεκριμένα, ότι θα ληφθεί μια απόφαση πολύ σύντομα για την αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα της Συρίας.

"Θα πάρουμε μια απόφαση απόψε ή πολύ σύντομα", είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην πιθανολογούμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης από πλευράς της Ουάσινγκτον, μετά την επίθεση με "τοξικά αέρια" στη Ντούμα, τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, για την οποία η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο Τραμπ έκρινε σκόπιμο να προσθέσει ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλές στρατιωτικές επιλογές όσον αφορά τη Συρία.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας