Έφτασε στην Κύπρο από το Αμμάν φορτωμένος τσιγάρα αδασμοαφορολόγητα

Στη σύλληψη Ρουμάνου υπηκόου, που έφθασε στην Κύπρο με πτήση από το Αμμάν, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά από την καταβολή ποσού 1.500 ευρώ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το βράδυ της 8ης Μαρτίου 2018, κατά το συνήθη έλεγχο των επιβατών της πτήσης RJ133, προερχόμενης από το Αμμάν της Ιορδανίας, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν στις αποσκευές Ρουμάνου υπηκόου, 29 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων με διάφορες μάρκες (17 KINGSTON, 7 SUPER REST και 5 ANDERSON), η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 1,027.
 
Ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ενώ η ποσότητα των τσιγάρων που ανευρέθηκαν κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διεπράχθησαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €1.500.
 
Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω  πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερος.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παίρνει μέτρα το Υπ. Μεταφορών μετά το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ-Ζητά συνδρομή Ε.Ε. και ενισχύει τεχνικούς ελέγχους
Στο εδώλιο για τα μαχαιρώματα στο Πισσούρι και η σύζυγος του 53χρονου-Κατηγορούνται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης
Αντισυνταγματικός ο Νόμος για υποχρεωτική τοποθέτηση χρονομέτρου σε κάμερες-«Θα επιφέρει πρόσθετες δαπάνες και χρεώσεις»
Αναζητεί δύο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Συμπλοκή και πετροπόλεμος στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα-Τραυματίστηκε 18χρονος, ζημιές σε όχημα
Καταχωρήθηκε η ένσταση στην αίτηση για αναστολή της απόφασης για απόλυση Βαρωσιώτου
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 74χρονου, επηρεάστηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα-Εντοπίστηκε δοχείο με εύφλεκτη ύλη
Θετικό βήμα μεν, ελλιπές δε το κουμπί πανικού-«Για ένα θύμα που κινδυνεύει, κάθε δευτερόλεπτο μετρά»
Αντίποινα ψευδοκράτους για σφετεριστές; Κατηγορούν τους πέντε Ε/κ για κατασκοπία, τους συνδέουν με κατασκευαστικές εταιρείας
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ