Οι τουρκικές προκλήσεις σε ΑΟΖ και Αιγαίο στη συνάντηση του ΥΠΑΜ με Έλληνα Πρέσβη

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά και τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου ήταν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης με τον Έλληνα Πρέσβη Ηλία Φωτόπουλο.

Σε δελτίο Τύπου του ΥΠΑΜ αναφέρεται ότι συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν Κύπρος και Ελλάδα, στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για προώθηση της σταθερότητας και της περιφερειακής συνεργασίας.
 
Κατά τη συνάντηση, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα με την ευκαιρία του διορισμού του κ. Αγγελίδη στο Υπουργείο, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών και ειδικότερα η συνεργασία στους τομείς της Άμυνας και Ασφάλειας, τομείς που Ελλάδα και Κύπρος δίνουν εξέχουσα σημασία. Ο Υπουργός εξέφρασε τη βούλησή του για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Δειτε Επισης

Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία
Νομικοί επιβεβαιώνουν πως ο Τραμπ μπορεί να απελάσει τον Μάσκ αν αποδειχθεί ότι παρανόμησε
Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Ο πιλότος του Πάμπλο Εσκομπάρ δίνει την πρώτη του συνέντευξη-«Είχα 30 Λαμποργκίνι, έπαιρνα 20 εκατ. το μήνα»
ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτοφανούς κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Χαρκόβου και της Χερσώνας-Πέντε νεκροί
To μεγάλο «όπλο» του Τραμπ απέναντι στον Μασκ-Πώς μπορούν να βλάψουν περαιτέρω ο ένας τον άλλον