Εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους στην ανατολική Κίνα
22:16 - 08 Μαρτίου 2018
Ενα αυτοματοποιημένο εστιατόριο, χωρίς σερβιτόρους, άνοιξε η κινεζική εταιρία τροφίμων Wufangzhai στη Χανγκτζόου, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα.
Η Wufangzhai, μια εταιρία με ιστορία 97 ετών, είναι διάσημη για τα Zongzi που παράγει, τα ντάμπλινγκ ρυζιού που είναι τυλιγμένα σε φύλλα μπαμπού. Η εταιρία συνεργάστηκε με την Koubei, μια εταιρία τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης που διαχειρίζεται ο κολοσσός του Διαδικτύου Alibaba, για να ανοίξει το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο, όπου οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν και να πάρουν μόνοι τους τα πιάτα που επιθυμούν.
Χωρίς να περιμένουν σε ουρά, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το γεύμα τους μέσω ειδικών συσκευών self-service ή απλά σκανάροντας με το κινητό τους έναν κωδικό από το τραπέζι τους. Στη συνέχεια μπορούν να πάρουν το γεύμα τους από ειδικές προθήκες στο εστιατόριο, το οποίο είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. "Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου για να παραγγέλνεις φαγητό", δήλωσε ένας πελάτης από τη Χανγκτζόου. "Χρειάζεται αναμονή περίπου τριών λεπτών για να έρθει το φαγητό". Το να τρώει κανείς σε ένα αυτοματοποιημένο εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους είναι μια "νέα εμπειρία", δήλωσε άλλος πελάτης.
"Η διαδικασία self-service είναι εύκολη και γρήγορη". "Το εστιατόριο βασίζεται κυρίως στα μεγάλα δεδομένα της Koubei, που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία και τη διαχείριση του", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Koubei Φαν Τσι. Ο τζίρος στο εστιατόριο έχει αυξηθεί κατά 40% τον τελευταίο μήνα. "Από την άλλη πλευρά, έχει μειωθεί το εργατικό κόστος", δήλωσε ο Γουάνγκ Σουγίνγκ, διευθυντής του εστιατορίου. "Ο αριθμός του προσωπικού έχει μειωθεί σε 6 από 13 υπαλλήλους που ήταν πριν".
Η Wufangzhai, μια εταιρία με ιστορία 97 ετών, είναι διάσημη για τα Zongzi που παράγει, τα ντάμπλινγκ ρυζιού που είναι τυλιγμένα σε φύλλα μπαμπού. Η εταιρία συνεργάστηκε με την Koubei, μια εταιρία τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης που διαχειρίζεται ο κολοσσός του Διαδικτύου Alibaba, για να ανοίξει το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο, όπου οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν και να πάρουν μόνοι τους τα πιάτα που επιθυμούν.
Χωρίς να περιμένουν σε ουρά, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το γεύμα τους μέσω ειδικών συσκευών self-service ή απλά σκανάροντας με το κινητό τους έναν κωδικό από το τραπέζι τους. Στη συνέχεια μπορούν να πάρουν το γεύμα τους από ειδικές προθήκες στο εστιατόριο, το οποίο είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. "Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου για να παραγγέλνεις φαγητό", δήλωσε ένας πελάτης από τη Χανγκτζόου. "Χρειάζεται αναμονή περίπου τριών λεπτών για να έρθει το φαγητό". Το να τρώει κανείς σε ένα αυτοματοποιημένο εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους είναι μια "νέα εμπειρία", δήλωσε άλλος πελάτης.
"Η διαδικασία self-service είναι εύκολη και γρήγορη". "Το εστιατόριο βασίζεται κυρίως στα μεγάλα δεδομένα της Koubei, που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία και τη διαχείριση του", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Koubei Φαν Τσι. Ο τζίρος στο εστιατόριο έχει αυξηθεί κατά 40% τον τελευταίο μήνα. "Από την άλλη πλευρά, έχει μειωθεί το εργατικό κόστος", δήλωσε ο Γουάνγκ Σουγίνγκ, διευθυντής του εστιατορίου. "Ο αριθμός του προσωπικού έχει μειωθεί σε 6 από 13 υπαλλήλους που ήταν πριν".