Παρέδωσαν στις φλόγες το BMW που χρησιμοποίησαν οι ληστές της ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου

Άφαντοι παραμένουν  οι άγνωστοι που λήστεψαν χθες το υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στον Άγιο Αθανάσιο, στη Λεμεσό, αποσπώντας  πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ.  Στη μια τα ξημερώματα, μέλη της αστυνομίας, εντόπισαν να φλέγεται το κλοπιμαίο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες. Ίδιοι οι δράστες σε όλες τις ληστείες, εκτιμούν οι ανακριτές.
 
Το αυτοκινητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές κατά τη διαφυγή τους, μάρκας BMW X3, χρώματος μπλε, ανήκει σε Ρωσίδα, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο  στις 16 Φεβρουαρίου.  Βρέθηκε να φλέγεται λίγο μετά τη μια τα μεσάνυκτα σε ανοικτή περιοχή της Γερμασόγειας.Η φωτιά κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία και το όχημα μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης για περαιτέρω έρευνες .
 
Η ληστεία διαπράχθηκε στις 9 χθες το πρωί, όταν δυο πρόσωπα που φορούσαν κράνη, προσέγγισαν το υποκατάστημα με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και παραβίασαν, με βαριοπούλα, την πλαϊνή είσοδο.
 
Την ώρα εκείνη στο υποκατάστημα βρίσκονταν 11 πελάτες, οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους έπεσαν στο έδαφος, όπως τους φώναξαν οι ληστές, υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού και πιστολιού. Οι δράστες απεκόμησαν πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά και τράπηκαν σε φυγή.  Διέφυγαν αρχικά με μεγάλου κυβισμού, κλοπιμαία μοτοσικλέτα, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν για να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο.
 
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα έγινε στόχος ληστών δύο φορές τον περασμένο χρόνο, στις 16 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου. Και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες απέσπασαν χρηματικό ποσό περί τις 40 χιλιάδες ευρώ. Ο τρόπος δράσης και οι περιγραφές των δραστών οδηγούν τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχουν διαπράξει όλες τις ληστείες σε Λεμεσό και Πάφο.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
BINTEO: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση και αναποδογυρίζεται σε παραλία
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Πόσα ευρώ θα έπαιρνε σήμερα o Ιούδας αν πρόδιδε τον Ιησού;
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή αμάχων»
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου στη Γάζα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία