Αυτοί είναι οι Αμερικανοί Πεζοναύτες που συνοδεύον τα πλοία της ExxonMobil

Εντός των επόμενων ημερών, πριν από τις 11 Μαρτίου, αναμένεται να φθάσουν τα δύο σκάφη της ExxonMobil, για τη διενέργεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα ερευνών στο οικόπεδο 10, όπου είναι καθορισμένες για το προσεχές φθινόπωρο δύο γεωτρήσεις. Πρόκειται για υπερσύγχρονα σκάφη, που διαθέτουν τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ και θα συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα από τους τρεις στόχους.
 
Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει ενόψει της άφιξης των δύο σκαφών, έγκειται στο κατά ποσό ή Άγκυρα θα επιχειρήσει ή όχι να τα παρεμποδίσει.
 
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με ξένα δίκτυα μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Σπούτνικ, τα δύο σκάφη θα συνοδεύει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Iwo Jima» μαζί με τρία άλλα αμφίβια πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και την 26η Ομάδα Θαλάσσιων Αποστολών των ΗΠΑ, που φέρει μαχητικά ελικόπτερα τύπου Cobra και υποστηρικτικά τύπου Harriers.
 
Ο λόγος που τα αμερικανικά πλοία θα βρεθούν στην περιοχή είναι η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών με αυτό που σημειώθηκε στο Οικόπεδο 3 με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, SAIPEM 12000.
 
Η 26η Ομάδα Θαλάσσιων Αποστολών των ΗΠΑ ή αλλιώς 26MEU

Η 26η Ομάδα Θαλάσσιων Αποστολών των ΗΠΑ (26MEU) είναι μία από τις επτά θαλάσσιες μονάδες αποστολής που υπάρχουν σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελείται από 2200 άτομα και διαχωρίζεται σε 4 τμήματα: Το Τμήμα Εντολών  (CE), το Τμήμα Μαχών Εδάφους (GCE), το Τμήμα Αεροπορικών Μαχών (ACE) και το Τμήμα Εφοδιασμού Μάχης (LCE).
Η 26MEU είναι πλήρως ανεπτυγμένη και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες επιχειρήσεις μάχης και έκτακτης ανάγκης, καθώς και σε ασκήσεις κατάρτισης. Η βάση της συγκεκριμένης Ομάδας είναι στο Lejeune της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.
 
Η 26MEU εν δράσει
 
Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Ομάδας  στο Facebook, τα μέλη της  βρίσκονται με το πολεμικό αμφίβιο σκάφος “Iwo Jima” σε θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφάλειας, αντιμετώπισης κρίσεων και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, στην περιοχή της Ευρώπης και της  Μέσης Ανατολής.

Η τελευταία ενημέρωση έλεγε μάλιστα, πως το αμφίβιο αμερικανικό πολεμικό σκάφος “Iwo Jima” πέρασε τα στενά του Γιβλαρτάρ στις 3 Μαρτίου με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο.

Στο Twitter μάλιστα η 26MEU έχει ανεβάσει πληθώρα βίντεο και φωτογρφιών από ασκήσεις που πραγματοποιούνται εν πλω τις τελευταίες μέρες στο “Iwo Jima”.

Δείτε μερικά από αυτά

 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Υπ. Ενέργειας: Ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Εγκαθίδρυση έδρας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ζητούν πολίτες από όλα τα φάσματα
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ
Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Στην ΝΥ έφτασε ο Ταταρ, συναντάται στις 28/9 με τον ΓΓ ΟΗΕ
Το μεσημέρι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντόνιο Γκουτέρες
Επιμένει ο Κουλίας να διορίσει τον αντικαταστάτη Οδυσσέα-Πώς απαντά η Κυβέρνηση
«Οι διμερείς σχέσεις δεν ετεροκαθορίζονται»-Το μήνυμα της Αθήνας πριν το ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν
Εξέφρασε την ελπίδα να τεθούν οι βάσεις στη Νέα Υόρκη για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ