Στην Άγκυρα για εχονυχιστική εξέταση τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

Στην Άγκυρα στάλθηκαν τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις εικόνες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί. 
 
Οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την Πέμπτη, ενώ πραγματοποιούσαν περίπολο για έλεγχο σε χερσαίο τμήμα στην περιοχή Καστανιές, στον Έβρο.
 
Για το ίδιο θέμα, σήμερα Τρίτη συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνεδρίαση θα γίνει για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη από τις τουρκικές Αρχές, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει επιπλέον τους υπουργούς για τις εξελίξεις στη Βουλή.
 
Στο μεταξύ,το θέμα των δύο συλληφθέντων Ελλήνων αναμένεται να θέσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του Συμβουλίου των 28 Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, μετά από επικοινωνία που είχε με τη Φεντερίκα Μογκερίνι, την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική (η οποία προεδρεύει της συζήτησης). Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για κράτηση των δύο στρατιωτών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και επεσήμανε ότι στο παρελθόν τα επεισόδια αυτά λύνονταν με τις διαπραγματεύσεις των δύο διοικητών.
 
H Κομισιόν ζητά γρήγορη επίλυση του ζητήματος
 
Η Κομισιόν ελπίζει στην ταχεία διευθέτηση του ζητήματος των Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, που θα πρέπει να υπάρχει πάντα μεταξύ χωρών που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ για το αν υπάρχει κοινοτική αρμοδιότητα, ή δυνατότητα εμπλοκής της Κομισιόν για το θέμα των στρατιωτών, δήλωσε πως "η Κομισιόν τελεί εν γνώση του περιστατικού" και σημείωσε ότι "και οι Υπουργοί Άμυνας που συνεδριάζουν σήμερα έχουν ενημερωθεί για το θέμα από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας". Τόνισε δε ότι η Κομισιόν ελπίζει σε μια γρήγορη και άμεση διευθέτηση του θέματος στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ δυο κρατών που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε έτερο ερώτημα για το αν και κατά πόσο το περιστατικό επηρεάζει τη διεξαγωγή της Συνόδου της Βάρνα (ΕΕ - Τουρκίας) στις 26 Μαρτίου, ο Μ.Σχοινάς απέφυγε να προβεί σε εικασίες. Για την ίδια τη σύνοδο σημείωσε ότι η Κομισιόν εργάζεται για τις λεπτομέρειες της διεξαγωγή της.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση και αναποδογυρίζεται σε παραλία
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Πόσα ευρώ θα έπαιρνε σήμερα o Ιούδας αν πρόδιδε τον Ιησού;
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή αμάχων»
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου στη Γάζα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος