«Με διπλωματικούς όρους να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή», λέει ο Α. Κυπριανού

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, με τα ελληνικά κόμματα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας ο Άντρος Κυπριανού θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.
 
Ο κ. Κυπριανού κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με τους Σταύρο Θεοδωράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για τις θέσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
«Είχαμε μια πολύ εμπεριστατωμένη και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, που σε πάρα πολύ μεγάλο και ανησυχητικό βαθμό επηρεάζουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο, για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας και την προσπάθειά της να παρεμποδίσει τη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατία» επεσήμανε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συμπλήρωσε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί με διπλωματικούς τρόπους να αποκλιμακωθεί η ένταση αλλά και να καταστούν ανέφικτοι οι στόχοι που έθεσε ο Ερντογάν και αφορούν την περιοχή.

Δειτε Επισης

Το ψευδοκράτος προσκλήθηκε σε εκδηλώσεις του συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν-Μεγάλο κέρδος βλέπει ο Τατάρ
Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα για το Κυπριακό
Επιμένει στα δύο κράτη το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Η ε/κ πλευρά δεν θέλει καν να αρθρώσει τη λέξη συνεργασία»
Έτοιμος να συμβάλλει στο θέμα των οδοφραγμάτων δηλώνει ο Χαρμαντζί
Πλήρως δεσμευμένο στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το ΗΒ
Τα συμπεράσματα των κομμάτων για τη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης
Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της ΚΔ στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη