Ήρθαν στην Κύπρο φορτωμένοι λαθραία τσιγάρα

Στην κατάσχεση 9.980 τεμαχίων τσιγάρων και την επιβολή εξώδικου €1.500 από τα δύο άτομα που τα μετέφεραν στις αποσκευές τους από την Ρωσία προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων, χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων χθες βράδυ κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης SDM5705, που αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου από τη Ρωσία, εντοπίστηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές δύο επιβατών Ρωσικής καταγωγής, συνολική ποσότητα 9.980 τεμαχίων τσιγάρα.

Πρόκειται για «32 συσκευασίες των 200 τεμαχίων μάρκας WINSTON, 139 συσκευασίες των 20 τεμαχίων μάρκας WINSTON, 2 συσκευασίες των 200 τεμαχίων MARLBORO και 20 συσκευασίες των 20 τεμαχίων MARLBORO, τις οποίες οι εν λόγω επιβάτες παρέλειψαν να δηλώσουν στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλαν, κατά την άφιξή τους στη Κύπρο».
 

«Αφού τους επιστήθηκε η προσοχή τους στο νόμο τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων εμπορευμάτων και τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.765 περίπου κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων ως υποκείμενα σε δήμευση», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα των δύο προσώπων για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €1.500 από τον κάθε ένα».

«Με την καταβολή του συνολικού ποσού των  €3.000, οι δύο Ρώσοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα κατασχεθέντα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό-Κάηκαν εργαλεία και μηχανήματα
Νωρίτερα η επιστροφή στα έδρανα-Έκτακτη συνεδρία τριών Επιτροπών για τη φονική πυρκαγιά
«Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων» στα κατεχόμενα καταγγέλλουν επιθέσεις από Τουρκική μαφία
Έφταναν τα 20-30 μέτρα ύψος οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς-«Μιλάμε για μέχρι 1,200 βαθμούς Κελσίου»
Εξέδιδαν γυναίκα τρία πρόσωπα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Γερμανία-Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης
Απαντά στις καταγγελίες Πρωτοπαπά ο Λογγίνος-«Υπήρχαν υδροφόρες και υδροστόμια με νερό»
Έσβησε η φωτιά στη Λόφου και άναψε η φλόγα της αλληλεγγύης-«Ζήσαμε κάτι πραγματικά συγκινητικό»
Μέχρι την Τετάρτη η καταγραφή ζημιών από την φονική πυρκαγιά-Κάλεσμα Επαρχιακή Διοίκησης σε πυρόπληκτους
Με δύο προτάσεις για στήριξη των γεωργών και παραγωγών στο Υπουργικό η Παναγιώτου-Τι προνοούν
Δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι μέθοδοι διάγνωσης στην Κύπρο υστερούν η πλευράς Αϊκούτ-Το σκεπτικό του Δικαστηρίου