Tεράστια αγάλματα από σοκολάτα στο Βέλγιο

Φαντάζει σαν το όνειρο αυτών που λατρεύουν την σοκολάτα, όμως είναι πραγματικότητα. Τεράστια αγάλματα ελεφάντων και φλαμίνγκο φτιαγμένα από βελγική σοκολάτα εκτίθενται αυτές τις μέρες πού αλλού; Μα, στο Βέλγιο.

Τα σοκολατένια αυτά αγάλματα ζώων, ύψους έως και τριών μέτρων, αποτελούν τα κύρια καλλιτεχνικά δημιουργήματα που έχει να επιδείξει έκθεση που γίνεται στο Βέλγιο με περίπου 50 σοκολατένια έργα 40 διεθνών καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ ChocoPalace που γίνεται στην μικρή πόλη Ντιρμπουί, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Βρυξελλών, διαθέτει ακόμη έναν ποταμό σοκολάτας καθώς και κιόσκια μικροπωλητών όπου πωλούνται σοκολατούχα ροφήματα και μακαρόν.

Το φεστιβάλ έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες και αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ακόμη κατά την περίοδο των εορτών του Καθολικού Πάσχα έως ότου κλείσει τις πύλες του στις 8 Απριλίου.

Η Ντιρμπουί με πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων αυτοχαρακτηρίζεται "η μικρότερη πόλη στον κόσμο" και προσελκύει επισκέπτες από τις κοντινές της Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.

"Η ιδέα ήταν να φέρουμε το φεστιβάλ των μεγαλύτερων γλυπτών σοκολάτας στον κόσμο στην μικρότερη πόλη στον κόσμο", δήλωσε η Λορά Τρομελέν, του διαφημιστικού ομίλου PLG που διοργάνωσε το φεστιβάλ.

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Παρασκηνιακή συμφωνία Τραμπ με Νετανιάχου για λήξη του πολέμου στη Γάζα -
Συμφωνία των 27 της ΕΕ για την παράταση των κυρώσεων στη Ρωσία
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ επικύρωσε τη συμφωνία με την Κίνα για τις σπάνιες γαίες
Να άρει τον αποκλεισμό Γάζας και να συμμορφωθεί με διεθνές δίκαιο κάλεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Ισραήλ
Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Νετανιάχου: Η νίκη επί του Ιράν συνιστά ευκαιρία για διεύρυνση των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ισραήλ
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες
Μειώνεται το κόστος διέλευσης από τον Κόλπο ενώ διατηρείται η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν